Diodek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 @Chrismel 90% testowanych sprzętów to latarki, 5% to jakieś poboczne spawy, ew. lampki na tyła a na front mam przetestowane 2 z prawdziwego zdarzenia - BL70s i B01 właśnie. O ile BL70s to lampka ew. poza miasto (dla niewtajemniczonych moja recka BL70s) tak przy B01 mam świadomość że o odcięcie się rozchodzi. Ogólnie na filmie pokazuję ją z 3 stron (tył, przód, po jednej bocznej stronie), więc nie wiem teraz o co Ci chodzi z "drugą stroną". Oglądałeś ogólnie filmik ? Mogę przypuszczać że chodzi o porównanie z s2+ od frontu, ale tutaj strzelam. Sprecyzuj o czym mówisz. Jeżeli masz jakieś pomysły co tam chcesz widzieć na filmie czy we wpisach wal śmiało. Wszystkie uwagi są mile widziane.
Chrismel Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 5 godzin temu, Diodek napisał: Oglądałeś ogólnie filmik ? Tak, bardzo fajnie zrobiony. 5 godzin temu, Diodek napisał: Mogę przypuszczać że chodzi o porównanie z s2+ od frontu Dokładnie, chodzi mi u punkt widzenia osoby z naprzeciwka. Moc lampek stale rośnie i rowerzyści nie mają czasami umiaru w korzystaniu z nich. Nie wynika to często ze złej woli a z nieświadomości. Ja sam wpadłem w tą pułapkę bo nikt mi nie zasugerował w sklepie że może położyć lampkę na przykład na ladzie, odejść parę metrów i zobaczyć to oczami pieszego czy rowerzysty z naprzeciwka. Dopiero jak mi na ścieżce zwrócono uwagę zacząłem kombinować. A gdyby na filmiku było porównanie to łatwiej byłoby podjąć decyzję. Sam jestem ciekaw jak wypada porównanie tego w przypadku B01 i Convoya z kolimatorem.
Diodek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 No i mamy jakąś jasność w temacie. Z kolimatorem może nie jest tak tragicznie jak z reflektorem OP, ale i tak wali po oczach jak głupia. Od dawna magluje aby latarkę skierować lekko w dół. Niektórzy preferują daszki i inne takie, ale osobiście nie testowałem. Cenię funkcjonalność, ale s2+ z daszkiem dla mnie wygląda fatalnie, a przynajmniej projekty które ja widziałem. I chociażby to decyduje o tym że nie używam takiego rozwiązania. 1
Chrismel Opublikowano 14 Stycznia 2020 Opublikowano 14 Stycznia 2020 6 godzin temu, Diodek napisał: No i mamy jakąś jasność w temacie. No to i ja mam jasność. Szukam lampki do 200 pln z odcięciem dla koleżanki. Zastanawiałem się nas s2+ z kolimatorem ale teraz wiem że można odpuścić. Dzięki.
Marcin Kwita Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 W dniu 11.01.2020 o 13:02, Wojtek O. napisał: Siemanko. Czy może coś w tej kwocie obecnie można fajnego dostać by świeciło dośc jasno a szeroko? Może jakieś promocje są? Roxim X4 jak dotąd świeci najszerzej, pięknym bialutkim światłem. Polecam.
cepelia Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Całkiem niedawno i całkiem przypadkiem wpadłem na zestaw lampek ACID Pro 30... mała lampka a świeci jak zła jestem naprawdę zaskoczony że to tak działa, poza tym ładnie wygląda. Nie jest to jakiś demon świecenia ale w mieście spokojnie daje radę nawet jak wbiłem się na jakąś całkiem nieoświetloną ścieżkę obok ogródków działkowych to dała radę. Do lasu bym jej samej nie zabrał w nocy ale po mieście super. 1
Grac308GTi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 No dobra pochwalę się....... Zamówiłem dzisiaj do mojego Sleek RC 29 oświetlenie Moon Meteor Storm Pro 2019 XM-L2 2000 lumenów (przód) oraz MOON CERBERUS 50/150 lumenów (tył) Przyjdą to naładuję zamontuję wyreguluję i zobaczymy czy to warte 410PLN
Diodek Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Lepiej byś się pochwalił zdjęciami czy filmem. Mało kogo interesują czyjeś zakupy, chcemy "efektu"
Grac308GTi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 1 minutę temu, Diodek napisał: Lepiej byś się pochwalił zdjęciami czy filmem. Mało kogo interesują czyjeś zakupy, chcemy "efektu" Przecież napisałem wcześniej że jak przyjdą TO SIĘ POCHWALĘ.
Diodek Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ewidentnie źle mnie odebrałeś, ale ok. Czekamy.
Grac308GTi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Loozik Tak specjalnie napisałem Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
cepelia Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 9 godzin temu, Grac308GTi napisał: zobaczymy czy to warte 410PLN Jaka lampka do 100 pln 1
Diodek Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Godzinę temu, Wojtek O. napisał: Jak mój projekt wypali to... 😈 Czyny, nie słowa, dobry człowieku
zenobek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Troszkę zmienię temat: czy zauważyliście zjawisko zmniejszenia strumienia światła pod wpływem czasu. Osobiście użytkuję convoya s2+ (pomimo, że wali po oczach nawet z kolimatorem i nawet na najsłabszym trybie ) i mam wrażenie, że rok temu świecił jaśniej - tego światła było więcej. Teraz jest ciut ciemniejsza (bateria naładowana - pojemność się nie zmniejszyła). Czy to tylko mi się wydaje? Czy ktoś zauważył takie zjawisko. Szkoda, że w notach katalogowych nie podają takiej charakterystyki: strumień świetlny w funkcji czasu....
Diodek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 (edytowane) 15 godzin temu, zenobek napisał: Szkoda, że w notach katalogowych nie podają takiej charakterystyki: strumień świetlny w funkcji czasu.... Nie za dużo wymagasz ? Na czasie pracy czy ilości lumenów producenci potrafią się rypnąć, zapewne przypadkowo, więc gdzie taka sztuka Pierwsze co to wyczyść reflektor i szybkę bądź kolimator (co tam używasz). Jeżeli nie grzebiesz w niej i nie wiesz jak to rozkręcić, poradnik masz tutaj https://diodek.pl/wymiana-reflektora-na-kolimator-w-latarce-convoy-s2/ Jak dalej będzie Ci coś nie tak, zrób pomiar czy przypadkiem jakiś AMC Ci nie padł. Co i jak masz tutaj https://diodek.pl/pomiar-pradu-convoy-s2-znaczenie-przewodow-pomiarowych-oraz-akumulatora/ Edytowane 18 Stycznia 2020 przez Diodek 1
Wojtek O. Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 19 godzin temu, Diodek napisał: Czyny, nie słowa, dobry człowieku Obecnie rozbebeszylem sprawe i walcze z zasilaniem. Ale ruszylem z pomyslem szalenca
Diodek Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 @Wojtek O. Strach się bać ;) Jest gdzieś na forum wątek o Twoim pomyśle ?
Wojtek O. Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Jeszcze nie ma. Ja lubię dawać takie rzeczy dopiero gdy ukończę. A tak w skrócie przerabiam reflektor ledowy z Golfa mk.7 na lampkę rowerową. Rozświetlę piekło:D i będzie odcięcie. Doszedłem do tego jak namieszali z zasilaniem. No i powiem grubo namotali. Teraz tylko przemśleć jak zrobić by to zasilić z akumlatorków i zapakować w sensowną obudowę. Tak próbuję sie zmieścić w 100pln Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Wojtek O. 1
maszkara72 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 52 minuty temu, Wojtek O. napisał: Rozświetlę piekło:D i będzie odcięcie Uważaj na diabłów miotających w Ciebie piorunami.😁😁😁Ale za to możesz pobić Swój rekord prędkości na rowerze.😁😁😁Powodzenia Wojtek.
Wojtek O. Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Do szalonych świat należy:D Im więcej dłubię tym widzę iż więcej powodzenia mi potrzeba będzie:D 1
zenobek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) W dniu 18.01.2020 o 15:40, Diodek napisał: Nie za dużo wymagasz ? No NIE za dużo!!!! Chcę, żeby moja lampa świeciła tak jak na początku. Elektrycznie, optycznie i termicznie jest wszystko w porządku.To już dawno sprawdzone. Widocznie: "ni miołem scynśća". Ma ktoś jakieś spradzone źródło XML-ek-2? t6-4c lub 3b. Jak się w(...)kurzę to wymienię. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez zenobek
Diodek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 (edytowane) @zenobek Dobra, dobra, bez stresu Kaidomain, Fasttech ew. na swiatelka.pl daj znać w dziale kupię. Miałem jakieś diody neutralne , ale czy to XM-L2 to nie pamiętam, i co to był za bin, bij pobij a nie powiem. Muszę poszukać. Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Diodek
Qulerek Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 (edytowane) @Wojtek O. jak tak sobie myślę że szkoda psuć golfa jak można od majfriend'ów kupić takie cacko. Zasilić i będzie fajnie świecić. Wystarczy w szukajce wpisać 5d lens, 6d lens lub to co na zdjęciu 9d lens. Edytowane 24 Stycznia 2020 przez Qulerek
lukaszzsch Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 Dotarł lumintop b01. Na pierwszy rzut oka mocniejsza od fenix bc25r, z nieco bardziej żółtym światłem. Może wieczorem skoczę do parku na porównanie.
Rekomendowane odpowiedzi