MadOnion Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 2 godziny temu, pizzaq napisał: Reakcja MacTronic błyskawiczna: wiadomość ze zdjęciami wysłana wczoraj o 21:48, dzisiaj e-mail od szefa serwisu i zarządzania jakością że nowe gumki już zostały wysłane pocztą. Jestem pod wrażeniem. A ja swojego nois'a 500 załatwiłem to serwis nie był niestety pomocny ; ) Do kogo pisałeS ?
pizzaq Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 23 minuty temu, MadOnion napisał: A ja swojego nois'a 500 załatwiłem to serwis nie był niestety pomocny ; ) Do kogo pisałeS ? Mirosław Pastor, szef Działu Jakości i Serwisu. Namiar znalazłem na ich stronie internetowej.
MadOnion Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 A to ten sam człowiek ; ) Lampka za 350 poszła się ... szkoda ze nie ma gównianej płytki za 30zł albo diody jako zamiennik.
pizzaq Opublikowano 16 Listopada 2017 Opublikowano 16 Listopada 2017 A co Ci się zdarzyło? Jeżeli wygląda na to że dałoby się ją uleczyć to podeślij mi zdjęcie, może coś się uda zrobić
MadOnion Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zapakowałem odwrotnie akumulator ; ) pewnie coś się spaliło ale nie wiem czy czy coś w płytce czy sama dioda.
Nemrod Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Heh, lampka za 350zł i brak ochrony przed odwrotną polaryzacją.
IOO Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 1 godzinę temu, MadOnion napisał: Zapakowałem odwrotnie akumulator ; ) pewnie coś się spaliło ale nie wiem czy czy coś w płytce czy sama dioda. Napisz na forum z latarkami tam są rożni magicy, może masz jakiegoś po sąsiedzku i Ci za przysłowiowe piwo oś pomoże.
MadOnion Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Próbowałem ale z marnym skutkiem no nic trzeba będzie świecić po gałach samym Convoyem : )
GrochowaMTB Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Polecam Convoya. Po modach 1000 lumenów czy nawet powyżej. Ale to nie robi już różnicy. Na połowie można jeździć i starczy na rozsądny czas bateria. Na pełnej mocy wciągnie ją w godzinę pewnie, ale to nic dziwnego - przy świetle jak z reflektora samochodowego. Kupić tylko japońskie ogniwa.
hanus Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Przyszła do mnie latarka convoy s2 + z Chin. Tak na szybko w porównaniu z modowaną. No co z tym samym szkłem modowana sieci dużo lepiej pomimo cieplejszej barwy. Różnica jest na prawdę zauważalna. Po świętach jak pogoda pozwoli pojadę na testy. Modowana będzie jako światła długie, a stock będzie śmigał z kolimatorem 60'20. Tylko niestety jest spora różnica w kolorze światła, ale myślę, że nie będzie to aż tak przeszkadzało ;-) za jakiś czas wrzucę jakieś zdjęcia, niestety tylko z telefonu. Wesołych Świąt szajbajki Zdjęcia podstawowej wersji
dziubek123 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Convoy są spoko, ja sam mam moda C8 z diodą MT-G2 ponad 2000LM, przy jeżdzie nocą z górki w lesie mocne świecenie jest bezcenne. Wydajność diody powoduje że przy najniższym trybie 600LM świeci bardzo długo. Ja dodatkowo zamocowałem sterowanie w okolicach manetki. Często zestawiam z S2+ z optyką TIR która spłaszcza wiązkę światła. Znakomicie oświetla boki. Nie wiem czy można tu wklejać linki do innego forum ale na takim o latarkach i oświetleniu jest temat bardzo dobrze rozeznany: https://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=23 PS. Jadąc po mieście mam ustawione świało w dół, muszę dorobić taki daszek odcinający jak w światłach samochodowych. Podstawowy Convoy C8 można nabyć z ładowarką (np. Gearbest) za około 80-90zł i do tego akumulator Sanyo 3400mAh 10A za 25ł z przesyłką (Allegro). Edytowane 27 Grudnia 2017 przez dziubek123
revolta1 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Sama C8 swieci zbyt wasko . jak piszesz w zestawieniu z S2+ jest w tedy ok . C8 zeby duzo oswietla w lesie np. Trzeba swiecic z 1500 lumenow inaczej jest to tylko punkt wiem bo mam Pierwsza c8 druga s2+
dziubek123 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 U mnie jest inna dioda w C8 i świeci trochę szerzej, poniżej film z porównaniem. Pierw świeci S2 (mod na 1000 LM), potem C8 z MT-G2:Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
revolta1 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zle nie jest . ale zeby dobrze oswietlac droge C8 musisz swiecic na 100% . przy 25% jest tylko snop swiatla punktowy poswiaty na boki prawie nie widac . S2+ razem z C8 . czyli dlugie i krotkie swiatla . chyba najlepsza opcja bylaby solarforce L2p mialem i zaluje ze sprzedalem . na rower idealna .swieci szeroko i daleko
dziubek123 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Może i tak, w standardowym C8 może tak być. Ja zanim wszedłem w posiadanie mojej przerobionej C8 na długie używałem S2 a na szerokość S2+ z z optyką TIR 60x20, jak na poniższym zdjęciu: Ta S2+ to nadal ze mną jeździ, ale S2 zamieniłem na C8. Edytowane 28 Grudnia 2017 przez dziubek123
revolta1 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Opublikowano 28 Grudnia 2017 z drugiej strony ma tobie pasowac 😜 jak ci pasuje jest ok . ja z przodu uzywam biedronkowej diodowej i S2+ tez przerobiona znaczy odprowadzenie ciepla itd
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Polecam Convoya. Po modach 1000 lumenów czy nawet powyżej. Ale to nie robi już różnicy. Na połowie można jeździć i starczy na rozsądny czas bateria. Na pełnej mocy wciągnie ją w godzinę pewnie, ale to nic dziwnego - przy świetle jak z reflektora samochodowego. Kupić tylko japońskie ogniwa.Ogniw 18650 mam od groma jak ktoś potrzebuje.Wysłane z mojego Neffos X1 Max przy użyciu Tapatalka
bbc Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 16 godzin temu, SpiderMAN napisał: Ogniw 18650 mam od groma jak ktoś potrzebuje. Jeżeli nie drogo to chętnie 4 bym przytulił.
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2018 Opublikowano 10 Stycznia 2018 Pisz prv. Generalnie Sanyo i Panasonic z akumulatorów z laptopów Lenovo. Nie mam jak sprawdzić ich pojemności, ale wyciągam tylko z takich akku, co laptop działał ponad 2h. W mojej chińskiej latarce cree mam wpakowany i jeździłem w trybie 100% świecił ponad 3h, dając sporo światła i świeci nadal. Choć już nie tak jasno.
ErykSobolewski Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Też ostatnio szukałem dobrego oświetlenia i napotkałem taką ofertę na allegro, kupiłem i używam od tamtego roku. Solidne, porządne, nie miałem z nim żadnych problemów. Polecam: http://allegro.pl/lampka-rowerowa-przod-cree-q5-240-lm-aluminium-i6911189854.html http://allegro.pl/komplet-oswietlenia-led-rower-przod-tyl-baterie-i6485368342.html
revolta1 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 A ja bym kupil jakas mocna lampke sygnalizacyjna przod cos w stylu wally mactronica tylko biala koniecznie na paluszki . Jakies pomysly propozycje ...
Nath_147 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Prox ma takie w ofercie, kupiłem nawet taka, ale długo nie uzywalem - lampka bije też na boki, podczas migania mnie to denerwowało. (Teraz służy jako tester do baterii ;-)). Na aliexpres pewnie wyrwiesz taka za grosze.Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
revolta1 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Znalalem wlasnie prox xc 151w. Co ro znaczy bije na boki ? Daje po oczach ?
Nath_147 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Nie jest kierunkowa jak latarki, pewnien procent światła świeci na boki, nie jest to mocne by oślepiać, bardziej denerwujące.Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka
revolta1 Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Ale jest mocne ? Widac cie z daleka ? Chodzi mi zebym byl widoczny z daleka Wally mactronica na tyl widoczny jest z bardzo daleka cos podobnego chce osiagnac z przodu . ( do oswietlenia drogi uzywam S2+) Moze dalo by sie ukiernkowac swiatlo czarna izolacja albo cos podobnego Zreszta chce ja zamocowac pod mostkiem na rurze od amora Edytowane 31 Marca 2018 przez revolta1
Rekomendowane odpowiedzi