Skocz do zawartości

Jaka lampka przednia do 100zł

Adam333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pizzaq napisał:

Reakcja MacTronic błyskawiczna: wiadomość ze zdjęciami wysłana wczoraj o 21:48, dzisiaj e-mail od szefa serwisu i zarządzania jakością że nowe gumki już zostały wysłane pocztą. Jestem pod wrażeniem.

A ja swojego nois'a 500 załatwiłem to serwis nie był niestety pomocny ; ) 

Do kogo pisałeS ?

Opublikowano
23 minuty temu, MadOnion napisał:

A ja swojego nois'a 500 załatwiłem to serwis nie był niestety pomocny ; ) 

Do kogo pisałeS ?

Mirosław Pastor, szef Działu Jakości i Serwisu. Namiar znalazłem na ich stronie internetowej.

Opublikowano

A to ten sam człowiek ; )

Lampka za 350 poszła się ... szkoda ze nie ma gównianej płytki za 30zł albo diody jako zamiennik.

Opublikowano

A co Ci się zdarzyło? Jeżeli wygląda na to że dałoby się ją uleczyć to podeślij mi zdjęcie, może coś się uda zrobić ;)

Opublikowano

Zapakowałem odwrotnie akumulator ; )

pewnie coś się spaliło ale nie wiem czy czy coś w płytce czy sama dioda.

:/

Opublikowano

Heh, lampka za 350zł i brak ochrony przed odwrotną polaryzacją.

Opublikowano
1 godzinę temu, MadOnion napisał:

Zapakowałem odwrotnie akumulator ; )

pewnie coś się spaliło ale nie wiem czy czy coś w płytce czy sama dioda.

:/

Napisz na forum z latarkami tam są rożni magicy, może masz jakiegoś po sąsiedzku i Ci za przysłowiowe piwo oś pomoże.

Opublikowano

Próbowałem ale z marnym skutkiem ;)  no nic trzeba będzie świecić po gałach samym Convoyem  : )

Opublikowano

Polecam Convoya. Po modach 1000 lumenów czy nawet powyżej. Ale to nie robi już różnicy. Na połowie można jeździć i starczy na rozsądny czas bateria. Na pełnej mocy wciągnie ją w godzinę pewnie, ale to nic dziwnego - przy świetle jak z reflektora samochodowego.

Kupić tylko japońskie ogniwa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przyszła do mnie latarka convoy s2 + z Chin. Tak na szybko w porównaniu z modowaną. No co z tym samym szkłem modowana sieci dużo lepiej pomimo cieplejszej barwy. Różnica jest na prawdę zauważalna. Po świętach jak pogoda pozwoli pojadę na testy. Modowana będzie jako światła długie, a stock będzie śmigał z kolimatorem 60'20. Tylko niestety jest spora różnica w kolorze światła, ale myślę, że nie będzie to aż tak przeszkadzało ;-) za jakiś czas wrzucę jakieś zdjęcia, niestety tylko z telefonu.

Wesołych Świąt szajbajki

c6f0a858f0ed96b3cd864a3bd0aeb9ba.jpg&key=be76644bc8dbedc8743d3040e1f390780ddd2a5f794c548ac890bde274809606889717722a50520940bc52a4aad3c1e6.jpg&key=9e758b519a10aa945abfc911e317ffba4b658769c34230f29441a566e77a0dd6

Zdjęcia podstawowej wersji

Opublikowano (edytowane)

Convoy są spoko, ja sam mam moda C8 z diodą MT-G2 ponad 2000LM, przy jeżdzie nocą z górki w lesie mocne świecenie jest bezcenne. Wydajność diody powoduje że przy najniższym trybie 600LM świeci bardzo długo. Ja dodatkowo zamocowałem sterowanie w okolicach manetki. Często zestawiam z S2+ z optyką TIR która spłaszcza wiązkę światła. Znakomicie oświetla boki.

Nie wiem czy można tu wklejać linki do innego forum ale na takim o latarkach i oświetleniu jest temat bardzo dobrze rozeznany:

https://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=23

PS. Jadąc po mieście mam ustawione świało w dół, muszę dorobić taki daszek odcinający jak w światłach samochodowych.

Podstawowy Convoy C8 można nabyć z ładowarką (np. Gearbest) za około 80-90zł i do tego akumulator Sanyo 3400mAh 10A za 25ł z przesyłką (Allegro).

20171222_141719.jpg

Edytowane przez dziubek123
Opublikowano

Sama C8 swieci zbyt wasko . jak piszesz w zestawieniu z S2+ jest w tedy ok . C8 zeby duzo oswietla w lesie np. Trzeba swiecic z 1500 lumenow inaczej jest to tylko punkt wiem bo mam 

Pierwsza c8 druga s2+

Message_1491927155473.jpg Message_1491927181028.jpg 20170115_190658.jpg 20170115_190707.jpg
Opublikowano

U mnie jest inna dioda w C8 i świeci trochę szerzej, poniżej film z porównaniem. Pierw świeci S2 (mod na 1000 LM), potem C8 z MT-G2:

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zle nie jest . ale zeby dobrze oswietlac droge C8 musisz swiecic na 100% . przy 25% jest tylko snop swiatla punktowy poswiaty na boki prawie nie widac . 

S2+ razem z C8 . czyli dlugie i krotkie swiatla . chyba najlepsza opcja bylaby solarforce L2p mialem i zaluje ze sprzedalem . na rower idealna .swieci szeroko i daleko 

20160925_193152.jpg
Opublikowano (edytowane)

Może i tak, w standardowym C8 może tak być. Ja zanim wszedłem w posiadanie mojej przerobionej C8 na długie używałem S2 a na szerokość S2+ z z optyką TIR 60x20, jak na poniższym zdjęciu:

20171228_155812.jpg 20171228_155737.jpg

Ta S2+ to nadal ze mną jeździ, ale S2 zamieniłem na C8.

Edytowane przez dziubek123
Opublikowano

z drugiej strony ma tobie pasowac 😜 jak ci pasuje jest ok . ja z przodu uzywam biedronkowej diodowej i S2+ tez przerobiona znaczy odprowadzenie ciepla itd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam Convoya. Po modach 1000 lumenów czy nawet powyżej. Ale to nie robi już różnicy. Na połowie można jeździć i starczy na rozsądny czas bateria. Na pełnej mocy wciągnie ją w godzinę pewnie, ale to nic dziwnego - przy świetle jak z reflektora samochodowego.
Kupić tylko japońskie ogniwa.
Ogniw 18650 mam od groma jak ktoś potrzebuje.

Wysłane z mojego Neffos X1 Max przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 godzin temu, SpiderMAN napisał:

Ogniw 18650 mam od groma jak ktoś potrzebuje.

Jeżeli nie drogo to chętnie 4 bym przytulił.

Opublikowano

Pisz prv.

Generalnie Sanyo i Panasonic z akumulatorów z laptopów Lenovo. Nie mam jak sprawdzić ich pojemności, ale wyciągam tylko z takich akku, co laptop działał ponad 2h. W mojej chińskiej latarce cree mam wpakowany i jeździłem w trybie 100% świecił ponad 3h, dając sporo światła i świeci nadal. Choć już nie tak jasno.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A ja bym kupil jakas mocna lampke sygnalizacyjna przod cos w stylu wally mactronica tylko biala koniecznie na paluszki . 

Jakies pomysly propozycje ...

Opublikowano

Prox ma takie w ofercie, kupiłem nawet taka, ale długo nie uzywalem - lampka bije też na boki, podczas migania mnie to denerwowało. (Teraz służy jako tester do baterii ;-)). Na aliexpres pewnie wyrwiesz taka za grosze.

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Znalalem wlasnie prox xc 151w.

Co ro znaczy bije na boki ? Daje po oczach ? 

Opublikowano

Nie jest kierunkowa jak latarki, pewnien procent światła świeci na boki, nie jest to mocne by oślepiać, bardziej denerwujące.

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Ale jest mocne ? Widac cie z daleka ? 

Chodzi mi zebym byl widoczny z daleka 

Wally mactronica na tyl widoczny jest z bardzo daleka cos podobnego chce osiagnac z przodu . ( do oswietlenia drogi uzywam S2+) 

Moze dalo by sie ukiernkowac swiatlo czarna izolacja albo cos podobnego 

Zreszta chce ja zamocowac pod mostkiem na rurze od amora 

Edytowane przez revolta1