Skocz do zawartości

Ochraniacze na buty Shimano, roz. 47, problem

erbanceks1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam buty SPD Shimano M089 rozmiar 47. Poszukuję ochraniaczy na te buty. Przymierzałem ochraniacze od Shimano rozmiarówka na 47 a one nawet do połowy nie weszły. Posiadam też od Force które są na buty do rozmiaru 48 i też nie wchodzą całe gdyż nie mogę zapiąć zamka z tyłu. Czy są jakieś ochraniacze które pasują do tych butów lub podobnych w rozmiarze 47 ? Może ktoś posiada podobne buty w tym rozmiarze i poleci jakieś ochraniacze które pasują ? Z góry dziękuję. Pomocy bo zimno się robi a na zimowe buty mnie nie stać za bardzo. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Ja mam te buty w rozmiarze 45 i kupiłem ocieplacze Shimano S2000D w rozmiarze XL (od 44 do 47). Nie idzie ich dobrze wcisnąć nawet przy założeniu ochraniaczy w pierwszej kolejności, a potem butów. Pokrwawiłem sobie palce i dlatego teraz je sprzedaję praktycznie jako nowe. Widzę, że Shimano nie potrafi spasować swoich wyimaginowanych rozmiarówek w butach do rozmiarówek w ocieplaczach/ochraniaczach. Trzeba brać rozmiar większe - o ile są dostępne. XXL niby sa od 47 do 49. Chociaż dalej wątpię, abyś je wcisnął na shimanowski rozmiar buta 47 :/

Opublikowano

Ciekawi mnie jak z ochraniaczami innych marek np. Rogelli, Accent. Rozmiarówka np. 3XL ( 48-49 ). Człowiek miałby mniejszą stopę to nie byłoby problemu :) No cóż albo ryzyk fizyk albo ktoś jeszcze pomoże ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

Mam te same buty, tylko rozmiar 46. Potwierdzam, jest problem z doborem ochraniaczy, nie tylko od Shimano ale także innych marek. Ostatnio zamówiłem ochraniacze MT500 II od Endury ale rozmiar XL nie wszedł, zabrakło około 5 cm żeby naciągnąć na but, rozmiar XXL (wg producenta na but 47,5-49 też jest za mały).

Obecnie mam Rogelli Hydrotec, rozmiar XXXL (dedykowany niby na but 49). Na but 46 wchodzą idealnie, może nawet za lekko, podczas chodzenia po błocie nosek potrafi się zsunąć, myślę że na rozmiar buta 47 będzie na pewno lepiej. To są tanie kalosze i tak jak piszą niektórzy w komentarzach - bardzo nietrwałe, u mnie po dwóch dłuższych przejażdżkach szutrowo-błotnych zaczęły się pruć. Generalnie produkt na jeden sezon.

https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/ochraniacze/p,ochraniacze-zimowe-na-buty-hydrotec-rogelli,47457.html

Również szukam czegoś ciekawego, jestem ciekawy co polecacie B|

Opublikowano

Jak dotąd nic nie znalazłem. W przyszłym sezonie zastanowię się nad zmianą butów, ale wybiorę się do sklepu rowerowego, aby od razu nałożyć na nie ochraniacze :)

Opublikowano

Używam ochraniaczy Shimano S3000R NPU o rozmiarze L (42-44) z butami Shimano SH-M089 r.44 i działa to całkiem przyjemnie. 

Fakt. Zakładanie jest lekko problematyczne, ale gdyby ochraniacz nie był tak opięty to nie trzymałby się przedniej strony buta. 

Opublikowano

Witam! Mam takie same buty, Shimano M089 w rozmiarze 49 i jako ochraniaczy używam takich jak na zdjęciu z decathlonu w największym rozmiarze. Na początku miałem obawy czy się nie rozerwą, ale mimo użycia sporej siły przy kilku pierwszych zakładaniach elegancko się ułożyły. Jedyny dla mnie minus to fakt, że czasami trochę się rozsuwa suwak na pięcie, ale to raczej efekt posiadania sporych łydek. Pozdrawiam

20171201_184609-1.jpg