.::Piotr::. Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Witam, wczoraj podczas czyszczenia i ogólnego ogarniania roweru chciałem zdjąć widelec ale niestety utknąłem:D odkręciłem kierownice ściągnąłem podkładki i myślałem ze widelec sam wyleci a jeśli nie to ze delikatnym potraktowaniu młotkiem wyjdzie bez problemu. Niestety tak sie nie stało i trzyma sie mocno czy cos jeszcze trzeba zrobić o czym nie wiem ? Widelec rock shock xc30 rama scott scale 940 z 2016 roku chyba z gory dziekuje za pomoc
Franz Mauer Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Niestety musisz potraktować go siłą z tym, że proponuję przed rozpoczęciem operacji psiknąć czymś smarująco-czyszczącym np. WD-40 po rurze sterowej i odczekać chwilkę. Być może za mocno wszedł w pierścienie łożysk. Zabezpiecz tylko hamulce i tarczę, aby przez przypadek nie zapaćkać sobie tłustym.
.::Piotr::. Opublikowano 29 Października 2017 Autor Opublikowano 29 Października 2017 czyli nie ma innej opcji ze trzeba cos odkręcić jeszcze albo jakieś zawleczki wyciągnąć czy cos ? Wiec walne jakimś wd poczekam i zobaczymy co będzie
Antyszprycha Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Ja u siebie miałem podobny problem i śrubokrętem płaskim podważyłem taką jakby plastikową uszczelkę i widelec wyszedł jak trzeba
Puncu Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 A takie coś zdjąłeś? To skutecznie przeszkadza w wyjęciu sterówki
Antyszprycha Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 o właśnie to miałem na mysli
Franz Mauer Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Godzinę temu, Puncu napisał: A takie coś zdjąłeś? To skutecznie przeszkadza w wyjęciu sterówki Ostatnio słyszałem świetną nazwę ta to coś - taki "zapierdolnik"
jedras Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 To jeszcze nic, ja mam w Konie taki "zapierdolnik" od środka blokowany stożkową plastikową wkładką... Żeby to ruszyć nawet jak jest dobrze nasmarowane i nie zasyfione muszę walnąć kilka razy gumowym młotkiem aż trochę puści, dopiero potem jakoś udaje się to poluzowac.
Rekomendowane odpowiedzi