Marek Horoś Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Siemano, Poleca ktoś jakieś dobro jakościowo skarpetki kompresyjne za nie kosmiczne pieniądze ? szukam do mojej szafy może ktoś ma cos ciekawego podzielcie się opiniami Pozdrower
MZoltowski Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 A muszą być pełne skarpetki, czy opaski kompresyjne na łydkę też bierzesz pod uwagę?
PoTa Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Z tanich skarpet kompresyjnych zdecydowanie polecam Force. http://allegro.pl/force-skarpety-kompresyjne-s-m-l-xl-czarne-fluo-i6286422292.html
Marek Horoś Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 Wole pełne skarpetki przejrze sobie te Force
Maki Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zawsze sie zastanawialem czym sie takie dydykowane skarpety do roweru roznia od zwyklych bawelnianych? Ja zawsze smigalem w zwyklych bawelnianych za 6-7 zl szt.
Raren Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Tak, różnią się. Są oddychające, wykonane z odpowiednich tworzyw. Na pewno nie będzie ci tak śmierdzieć noga po przejechaniu iluśtam kilometrów. Na dodatek komfort jest w mojej ocenie większy
skonieczny1971 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Dnia 7.04.2017 o 12:54, Maki napisał: Zawsze sie zastanawialem czym sie takie dydykowane skarpety do roweru roznia od zwyklych bawelnianych? Czuć różnicę dosłownie i w przenośni. To nie są typowe skarpetki bawełniane. Najczęściej są 'ukształtowane' dla rowerzystów aby zapewnić lepszą amortyzację i komfort. Często są z jonami srebra - działa antybakteryjnie. Są bardziej przewiewne, lepiej odprowadzają wilgoć. Cena czasami może zszokować, ale uważam że warto zainwestować - ja do zwykłych już na pewno nie wrócę...
Maki Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Moze dobrze czuje sie w bawelnianych dlatego ze poce sie dosyc malo i do tego malo smierdzaco ( juz tak mam).
fan91 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Ja od siebie mogę zasugerować kalenji z decathlona. Mam i myślę za za taką cenę są bardzo dobrze zrobione, chociaż jak dla mnie mogłyby mieć trochę większą kompresje. No i wysyłka gratis 1
Yarpenn Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Spojrzałbym na polski produkt marki Nordhorn. Bardzo wysoka jakość, a ceny... no sam sobie spojrzysz
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Czy te kolarskie skarpetki kompresyjne warto kupić ? Jakie macie wrażenia z ich użytkowania w porównaniu ze zwyczajnymi skarpetami kolarskimi ?
MZoltowski Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 42 minuty temu, Kufir napisał: Czy te kolarskie skarpetki kompresyjne warto kupić ? Jakie macie wrażenia z ich użytkowania w porównaniu ze zwyczajnymi skarpetami kolarskimi ? Na mnie kompresja znakomicie działa jeśli chodzi o regenerację - choć nie powiem, mam lepsze wrażenia jeśli chodzi o kompresję po biegu niż po rowerze, ale ogólnie rzecz biorąc nogi jakoś mniej bolą, zwłaszcza przy przyczepach łydki
sova Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 Ja używam skarpet kompresyjnych w sumie do biegania, ale jest kosmiczna różnica pomiędzy markowymi (Royal Bay) a zwykłymi marketowymi (Decathlon, Lidl). Jedyny minus tych markowych to problem z założeniem, bo są naprawdę kompresyjne. Pozostałe są takie sobie. Ale efekt Royal Bayów niesamowity. Jak zawsze w pagórkowatym terenie łapały mnie skurcze tak w kompresach dosłownie frunę. Tak samo z regeneracją, żadnych skurczy czy bólu. Mimo ceny - polecam. Dwa sezony i jak nowe.
lysyaa Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Wybrałem nogawki podkolanówki Viking Compression bo jak całe skarpety to obwód w łydce był luźny.I chyba zacznę golić nogi bo odczucia są drażniące ale to po duch i więcej godzinach.W czasie wyścigów pod koniec mam kłopoty z kurczami czworogłowego i tak sobie wymyśliłem że jak ścisnę łydkę to poprawię przepychanie krwi w udzie.Na ostatnim ściganiu pomogło ,zobaczymy czy reguła czy przypadek ale nie wiem kiedy.
Rekomendowane odpowiedzi