Skocz do zawartości

Spd shimano m520

Dariuszcz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest jakas roznica pomiedzy pedalami shimano M 520 kupowanymi w decathlonie a w sklepie rowerowym? To co ja zauwazylem to, ze w decathlonie kosztuja 99zl,natomiast w sklepach rowerowych stacjonarnych ok 140zl. Ponadto roznia sie opakowaniem,w ktorym sie znajduja:w decathlonie w plastiku,w sklepie rowerowym opakowanie (i chyba jest to opakowanie oryginalne shimano) papierowe.

Czy to sa te same pedaly (rozniace sie tylko cena i opakowaniem)?

A moze dla decathlonu sa produkowane z innej linii produkcyjnej? (w sensie gorsze jakosciowo)

Pozdrawiam

Opublikowano

Też miesiąc temu się nad tym zastanawiałem, bo kupowałem w deca M520. Zauważyłem właśnie tą różnicę w opakowaniu. Różnica być może wynika stąd, że decathlon zamawia i rozprowadza znacznie większą ilość niż może pozwolić sobie sklep rowerowy. 

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, JakubP napisał:

Też miesiąc temu się nad tym zastanawiałem, bo kupowałem w deca M520. Zauważyłem właśnie tą różnicę w opakowaniu. Różnica być może wynika stąd, że decathlon zamawia i rozprowadza znacznie większą ilość niż może pozwolić sobie sklep rowerowy. 

Ale to raczej wygodnie jest zapakowywac pedaly w jedno takie samo opakowanie a nie 2 rozne?

Godzinę temu, Puncu napisał:

To są te same pedały ;)

Na pewno te same? Rozniace sie tylko opakowaniem? 

Czy buty shimano M089 te w decathlonie i w sklepie rowerowym to te same buty? (w decathlonie cena 299zl,w sklepach rowerowych ok 350zl)

Edytowane przez Dariuszcz12
Opublikowano

Mam te buty i pedały. Są identyczne. Sam się nad tym zastanawiałem i to sprawdziłem ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Puncu napisał:

Mam te buty i pedały. Są identyczne. Sam się nad tym zastanawiałem i to sprawdziłem ;)

Czyli smialo pedaly i buty mozna kupowac w decathlonie?

Opublikowano (edytowane)

W Centrum Rowerowym te buty są po 289 zł. Raczej to ten sam model. Co do pakowania w inne opakowania: sieć może wyjść z pozycji siły, zamawia dużo i dyktuje swoje warunki. Sam kupiłem taki zestaw w Decathlonie w lipcu. Przejechałem od tego czasu ponad 1500 km i wszystko działa jak trzeba. Do jazdy w błocie warto wyposażyć się w ochraniacze, buty są fajne ale ciężko je czyścić; chodzi głównie o wierzchnią siatkę.

Może darujmy sobie spiskową teorię że wszystko co dla Polski, czy sieciówek będzie gorsze... Nie dajmy się zwariować...

Edytowane przez pizzaq
  • Pomógł 1
Opublikowano
11 godzin temu, Dariuszcz12 napisał:

Czyli smialo pedaly i buty mozna kupowac w decathlonie?

Śmiało kupuj. Tylko weź rozmiar większe niż normalnie nosisz. Z rozmiarami nie ma problemu nawet 47 znalazłem. 

Opublikowano

Ważne jest w kwestii rozmiaru wbicie sobie w pamięć że Shimano nawet własną rozmiarówką różnych artykułów w siebie nie trafia. Przykładem mogą być wspomniane buty SH-M089L i ochraniacze S2000D. @_m4rvell0us ma takie na sprzedaż w rozmiarze dla 44-47, chciałem od niego odkupić, zapytał jakie mam buty i w jakim rozmiarze. Zgasił mnie że na 45 ledwo je wciągał... To nie pierwszy sygnał że produkty Shimano z podanym rozmiarem nie mają wiele wspólnego, co nie umniejsza ich jakości.

Opublikowano
3 godziny temu, Zbysio napisał:

Śmiało kupuj. Tylko weź rozmiar większe niż normalnie nosisz.

Nie wiem czy nie lepiej 2 rozmiary większe. Sam nosze 45 a buty SH-M089 mam w numerze 46 i myślę,że mogłyby być ciut większe. Niestety kupowałem przez internet bez mierzenia.

Opublikowano (edytowane)

U mnie standard 46. A Shimano 47 idealne. Do tego troszkę się rozeszły. Żadnego ucisku nie czuje. Do tego cena. W sklepie rowerowym zaproponowali mi cene 420 polskich złociszy. 

Mowa o M089 z decathlonu.

Edytowane przez Zbysio