Skocz do zawartości

Czy ten rower nada się do...

Szymuss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czesc, jako iż jestem zielony w tych sprawach chciałem się zapytać czy ten rower https://www.giant-bicycles.com/pl/atx-2 nada się do: Jazdzie na jednym kole, bunny hopow i zjazdzie po schodach
i do torów 

Mój budżet to 1900zł

Edytowane przez Szymuss
Opublikowano
Opublikowano
38 minut temu, hanus napisał:

Przepraszam

w tym to napisać? i czy da sie usunac tamte

Opublikowano

Według mnie edytuj ten post, bo najnowszy i serio napisz czego oczekujesz. Im więcej informacji tym lepiej. Będzie prościej doradzić. A tamte po prostu zgłoś do usunięcia i moderator się tym zajmie ;-)

Opublikowano

Podajesz prosty model górala. Wagowo cudów będzie.
Nie oszukujmy się, jak lubię Gianta, tak ten model jesy słaby.
Przyjrzyj się Giantowi Talon, będzie już lepiej. Albo coś innego. Proponuję też superiora z serii xc niski model. Albo jakaś inna marka.
Generalnie Rowet za tą cenę ostrego katowania nie zniesie. Tylko, co dla ciebie znaczy katować rower?

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

• Pomógł 1
Opublikowano
13 godzin temu, egzo23 napisał:

Podajesz prosty model górala. Wagowo cudów będzie.
Nie oszukujmy się, jak lubię Gianta, tak ten model jesy słaby.
Przyjrzyj się Giantowi Talon, będzie już lepiej. Albo coś innego. Proponuję też superiora z serii xc niski model. Albo jakaś inna marka.
Generalnie Rowet za tą cenę ostrego katowania nie zniesie. Tylko, co dla ciebie znaczy katować rower?

Tylko ten Giant Talon kosztuje 2 300, więc odpada

Opublikowano

Poszukaj po sklepach, a masz sporo szans, że znajdziesz taniej

• Pomógł 1
Opublikowano

Bardzo kiepski amorek i napęd.

• Pomógł 1
Opublikowano

Właśnie jakbyś miał czas i dobre chęci

Sprawdził byś jakieś dobre rowery, bo ja naprawdę nie wiem który amortyzator jest dobry, który napęd. Jedynie ten Bike System mam w pobliżu

Opublikowano (edytowane)

Z tego sklepu proponowałbym Kellys Spider albo Unibike Mission. To proste rowery, ale przynajmniej mają szansę chwilę wytrzymać.

Nie masz budżetu na rower do poważnych ewolucji, chyba że używany. Szukaj po okolicznych sklepach rowerowych (dobre mają zawsze coś w komisie) i na OLX. Najbardziej ekonomiczne będą modele bez amortyzatora, tylko uwaga: to nie jest sprzęt na długie wycieczki.

Edytowane przez Andrzej Sawicki
  • Pomógł 1
Opublikowano
5 minut temu, Andrzej Sawicki napisał:

Z tego sklepu proponowałbym Kellys Spider albo Unibike Mission. To proste rowery, ale przynajmniej mają szansę chwilę wytrzymać.

Nie masz budżetu na rower do poważnych ewolucji, chyba że używany. Szukaj po okolicznych sklepach rowerowych (dobre mają zawsze coś w komisie) i na OLX. Najbardziej ekonomiczne będą modele bez amortyzatora, tylko uwaga: to nie jest sprzęt na długie wycieczki.

Ten Unbike wygląda całkiem spoko

Opublikowano
3 minuty temu, egzo23 napisał:

Dokładnie te modele chciałem podać.

Ale uważam, że w tej cenie można lepiej.

Tylko co ty chcesz tym rowerem robić?

https://bikeboys.pl/superior-xc-747-rower-2016-27-5.html

Jazda z rodziną, tory rowerowe (Wisniowec), jazda na jednym kole, i to tyle skoki sobie odpusciłem

Opublikowano

Powietrzny XCT? Niedoczytałem. Mój błąd. Dalej jestem w świecie, gdzie pierwszym modelem powietrznym suntoura był xcr

Gdzie to pisze, że xct powietrzny? Albo jestem ślepy albo co.. Przecież tam pisze coil jak byk..

Opublikowano

Faktycznie pomyliłem. XCM jest minimalnie lepszy, ale nadal niewart nazwy "amortyzator".

Opublikowano
Faktycznie pomyliłem. XCM jest minimalnie lepszy, ale nadal niewart nazwy "amortyzator".

Racja.
Uni jest ok.
Ale superior jest bardziej ok.

• Pomógł 1
Opublikowano
8 minut temu, egzo23 napisał:

Racja.
Uni jest ok.
Ale superior jest bardziej ok.

Superior jest cięższy

Opublikowano

Waga uni jest prawdopodobnie zaniżona. Albo podana dla najmniejszego rozmiaru. Materiał ramy taki sam. Waga będzie podobna

• Lubię to! 1
Opublikowano

Nie ma linek, tylko płyn hamulcowy. W tym momencie to najpopularniejszy typ hamulców. Zapewniają bardzo wysoką siłę hamowania, przy małym nacisku na klamkę i wysoką modulacje czyli dozowanie siły. Oczywiście wszystko zależy od modelu hamulców.
Sup czy uni mają podstawowe modele hydro. Do amatorki w sam raz.

Opublikowano

Też zależy czy kupujesz za gotówkę czy wujek Santander :)  Podzielam opinię innych, że w tych pieniądzach ciężko o coś nowego i solidnego. Raczej używka ale i tak szału nie będzie.

Opublikowano
5 godzin temu, Tru999 napisał:

Też zależy czy kupujesz za gotówkę czy wujek Santander :)  Podzielam opinię innych, że w tych pieniądzach ciężko o coś nowego i solidnego. Raczej używka ale i tak szału nie 

Zdecydowałem się na uni, jeszcze posprawdzam recenzje