Antyszprycha Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Hej wszystkim, po powrocie z gór dzis wyczyściłem napęd. Łańcuch, kasete, korbę i tylną przerzutkę. Ku mojemu zdziwieniu po założeniu łańcucha i nasmarowaniu przetestowałem czy wszystko wskakuje jak trzeba. Niestety usłyszałem, że napęd chodzi dość głośno (mam nagranie lecz nie wiem jak załączyć plik audio) gdzie przy Krosie Level r2 mojej żony nic nie słychać. Nie wiem czego może być to przyczyna, łańcuch ? Kmc 10el złoty, Kaseta SLX 10s, Tyln przrzutka XT (mogły wyrobić się kółeczka) ?
Bryla123321 Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 A nie jest to przypadkiem wina że za mało smaru dałeś ? Fajnie jakbyś wrzucił plik z audio np. na Youtube lub jakiś inny serwis i dodał tutaj linka
pitmax Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Łańcuch KMc jest głośny, jak przeszedłem na ten łańcuch byłem tak samo zaskoczony, dźwięk przypomina delikatne tyrkotanie, czyż nie?
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 A spinkę do łańcucha dałeś w odpowiedniej pozycji? Sprawdź też czy jest dobrze zapięta. Zobacz też czy dobrze przeplotłeś łańcuch przez wózek przerzutki - mi się 2 razy zdarzyło, że łańcuch wlazł mi nie tam gdzie powinien i dzwonił.
Bryla123321 Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 3 minuty temu, pitmax napisał: Łańcuch KMc jest głośny, jak przeszedłem na ten łańcuch byłem tak samo zaskoczony, dźwięk przypomina delikatne tyrkotanie, czyż nie? Ja przeszedłem z łańcuchów Srama na KMC i nie odczuwam różnicy w dźwięku a jeżdżę dużoo
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 A właśnie - kółeczka przerzutki rozebrałeś, przeczyściłeś i nasmarowałeś?
Antyszprycha Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) spinka założona prawdłowo 9poza tym to dzwięk ciągły). Kółeczek nie rozbierałem przeczyściłem jedynie z wierzchu ale żona była razem ze mną w górach i u niej zrobiłem to samo czyszczenie i tak nie ma.. Pytanie jeszcze czy ten łańcuch nie jest czasem kierunkowy. Podpowiecie gdzie wrzucić plik audio bo yt nie przyjmuje ? Edytowane 25 Października 2017 przez Antyszprycha
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Jeśli jest kierunkowy, to przełóż go i będziesz od razu mieć odpowiedź. Jeśli po czyszczeniu skrzeczy bardziej niż przed, to coś jest nie tak.
Antyszprycha Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 Problem rozwiązany, dziecinny bląd, widać zdarza się. Łańczuch źle przelożony przez tylną przerzutkę Dzięki @Sziva
Nemrod Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 He,he w tym roku po zimie miałem to samo. Skapnąłem się po przejechanych 30km..
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 27 minut temu, Antyszprycha napisał: Problem rozwiązany, dziecinny bląd, widać zdarza się. Łańczuch źle przelożony przez tylną przerzutkę Dzięki @Sziva Klasyka gatunku
Franz Mauer Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Dla jasności KMC nie robi łańcuchów kietunkowych 😉
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Dnia 25.10.2017 o 21:21, pitmax napisał: Łańcuch KMc jest głośny, jak przeszedłem na ten łańcuch byłem tak samo zaskoczony, dźwięk przypomina delikatne tyrkotanie, czyż nie? Zgadzam się, słychać go bardziej niż Shimanowskie odpowiedniki.
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Godzinę temu, SpiderMAN napisał: Zgadzam się, słychać go bardziej niż Shimanowskie odpowiedniki. To co dzieje się u mnie tez nazwałbym terkotaniem własnie...
Rekomendowane odpowiedzi