Smart_Dog Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Witam Kupiłem niedawno rower z hamulcami Alhonga Od04 ( 160mm/160mm klocki żywiczne ) Co sądzicie o tych hamulcach ? Jak z wytrzymałością ? Czy jest możliwość zmiany klocków na półmetaliczne/metaliczne ? Pozdrawiam Edytowane 23 Października 2017 przez Smart_Dog
nonz Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Siła hamowania adekwatna do ceny ale miałem kilka przypadków rozszczelnienia zacisku przy tłoczkach. W komplecie często z kiepskimi tarczami - najtańsze Avidy będą już lepsze.
Smart_Dog Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Mam tarcze shimanowskie, a jest możliwość zmiany klocków dla lepszej siły hamowania ? Czy to normalne że przedni hamulec ,, nie staje dęba ,, ?
nonz Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Jeśli na tarczach masz napisane "resin pads only" to nawet metaliczne klocki nie pomogą a mogą zaszkodzić. W Twoim przypadku pozostaje wymiana hamulców na lepsze, jeśli te Ci nie wystarczają.
PeKa Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Z powodzeniem używam metalików Clarks'a z tarczą Shimano "resin pad only". Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 2 godziny temu, PeKa napisał: Z powodzeniem używam metalików Clarks'a z tarczą Shimano "resin pad only". Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ja półmetalików Jagwire, sytuacja identyczna, jest lepiej.
Smart_Dog Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 Dzięki za odpowiedzi temat zamykam Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Dnia 25.10.2017 o 22:25, Smart_Dog napisał: Dzięki za odpowiedzi temat zamykam Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Moderatorem nie jesteś To nie zamkniesz... A co do hampli raz jeszcze, ja ten Chiński wynalazek bym jak najszybciej wymienił. Przedni hamulec powinien umożliwiać zrobienie stoppie, wtedy jego siła jest wystarczająca do efektywnego wytracania prędkości wraz z tylnym hamulcem. Najtańsze Shimano będą na 100% mocniejsze i na pewno mniej awaryjne.
Smart_Dog Opublikowano 27 Października 2017 Autor Opublikowano 27 Października 2017 Czy warto kupować używane hample ? Budżet tak do 300/350zł ? Znalazłbym coś sensownego ?
Bryla123321 Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Jasne znajdziesz Poszukaj na Olxie sobie bo czasami fajne okazje idzie wyrwać
Rekomendowane odpowiedzi