Bartekowy Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Hej Pierwsze pytanie do posiadaczy opony Continental Race King: Na jakim śmigacie ciśnieniu? Nabiłem ostatnio dość dobrze oponkę i znowu kapeć - na jakim ciśnieniu jeździć?? Oraz drugi temat - Wymiana tylnej opony nadchodzi bardzo szybko, stawiałem na coś ostrzejszego niż Race King i wybór chyba padnie na Mountain King. Czym różni się Mountain King I od Mountain King II? Oraz czy to ogólnie dobry wybór? Rady jakieś?
LukasFR22 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ja śmigam na RK 60psi kevlar zwijanych ale to w dircie i na dętkach Kendy. I w ciągu tego sezonu 0 kapcia. Co do ciśnienia to raczej dobierasz do typu roweru, terenu i jazdy i oczywiście do własnych upodobań. Jeżeli łapiesz często gumę to polecam zmienić na system bezdętkowy z mleczkiem, dzięki niemu nawet na małym ciśnieniu możesz jezdzić bez obaw. I co pozytywniejszego zejdziesz z wagi. Może za często nie doskakujesz i walisz oponą o krawężnik lub dochodzi do podobnych sytuacji ?
artfal Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ja przy Continental X-King Race Sport 29 x 2.2 mam ustawione ciśnienie z tyłu 2.7 bar, przód 2.5 bar. Jeżdzę w maratonach. Jak przejdę na system bezdętkowy to może zejdę trochę z ciśnieniem.
nonz Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Continental Race King to moje ulubione opony do jazdy po mieście i w lekkim terenie W każdym rowerze mam 'miejski' komplet kół na RK i najlepiej jeździ mi się na dość wysokim ciśnieniu (4 bary - 58psi). Komplet starcza mi zazwyczaj na trzy sezony (max 9 000km) o ile nie pojawi się nacięcie od szkła. Jedynym znanym mi minusem tych opon jest słaba przyczepność na mokrej-gładkiej powierzchni typu studzienki burzowe i malowane znaki pionowe np zebra.
Tomek2525 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, nonz napisał: malowane znaki pionowe np zebra Chyba jednak miałeś na myśli poziome 1
Bartekowy Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, LukasFR22 napisał: Może za często nie doskakujesz i walisz oponą o krawężnik lub dochodzi do podobnych sytuacji ? Nie. To nie kwestia dobijania, szczególnie, że na dużym ciśnieniu łatwiej złapać kapcia, a ja lubię duże ciśnienie Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez Bartekowy
Rekomendowane odpowiedzi