Skocz do zawartości

Szlak rowerowy R10 wzdłuż Bałtyku - o mały włos od WYPADKÓW 😱 DZIENNIK KOSZTÓW (Wakacje EuroVelo 10)

kbn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szlak rowerowy R10 nad Bałtykiem to jedna z najpopularniejszych tras w Polsce, ale jak wygląda przejazd podczas sezonu letniego? W tym filmie zabieram Was na rowerową wyprawę wzdłuż wybrzeża Morza Bałtyckiego.

Mimo pięknych widoków, tłok na ścieżkach rowerowych, brak ostrożności ze strony turystów i niebezpieczne sytuacje na drodze potrafią zamienić przyjemną trasę w prawdziwy tor przeszkód.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Uzupełniam temat o kolejne odcinki:

Opublikowano (edytowane)

Jechałem w zeszłym roku z żoną: Trzęsacz (baza, auto zostawiliśmy w znajomym pensjonacie) - Darłowo - Łeba - Hel - Łeba - Darłowo - Trzęsacz. Ta trasa z tobołkami, dla dopięcia wybrzeża - na lekko w jeden dzień na Trzęsacz - Świnoujście - Trzęsacz (wiem, została jeszcze Mierzeja Wiślana ;) )

Trasa fajna ale długi weekend w Boże Ciało to tłumy pieszych na trasie; najgorsi jednak byli ludzie na rowerach z wypożyczalni - większość z nich zero jakiegokolwiek ogarnięcia - jadą na całą szerokość, gadają, nie patrzą dokąd... Żona zaliczyła czołówkę z jakimś Januszem, bo on jechał obok swojej żony i stwierdził, że to moja powinna mu zjechać z drogi w zarośla....

Poza tym wiele fajnych i malowniczych odcinków - czy to bezpośredni nad morzem czy w "głębi" lądu w okolicy Łeby....

Edytowane przez spidelli