qreg Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Witam, mam problem z rowerem Fuji Gran Fondo 1.3 Carbon kupionym na Allegro i chciałbym prosić o opinię, czy warto dalej ciągnąć temat reklamacji. Rower został zakupiony na Allegro jako Fuji Gran Fondo 1.3 Carbon i dostarczony przez kuriera. Po wypakowaniu paczki okazało się, że hak przerzutki jest połamany. Po zgłoszeniu problemu sprzedawcy otrzymałem odpowiedź, że mogą: wysłać nowy hak przerzutki i pokryć koszt serwisu wymiany. Tylko skąd mogę wiedzieć ze miejsce w którym mocuje sie hak nie zostało uszkodzone, nie wiem co dalej z tym robić Dzięki za pomoc Edytowane 9 Czerwca przez qreg
Greg29 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca Tu nie ma się nad czym zastanawiać, skoro sprzedawca zaoferował przysłanie nowego haka i zwrot kosztów jego wymiany (masz to na piśmie, w emailu czy sms-ie?) to trzeba tak zrobić - przecież z powodu krzywego haka nie będziesz się kopał ze sprzedawcą i odsyłał roweru. Hak jest tą częścią, tym słabym ogniwem, która ma się złamać albo zgiąć, żeby rama nie ucierpiała. Oczywiście mógłbyś sam wymienić hak bo to proste jak jazda na rowerze (😁) ale jeżeli serwis wymieniający hak stwierdzi, że coś więcej się uszkodziło to będziesz miał na piśmie dowód dla sprzedawcy, żeby ewentualnie domagać się czegoś więcej
qreg Opublikowano 11 Czerwca Autor Opublikowano 11 Czerwca w serwisie powiedzieli ze po wymianie haka na nowy trzeba zrobić osiowanie, pytanie czy jest to konieczne przy nowym haku??
Greg29 Opublikowano 11 Czerwca Opublikowano 11 Czerwca Zapytaj jeszcze w innym serwisie, ja nie słyszałem o osiowaniu. Sam wożę zapasowy hak ze sobą w razie "W" i na pewno w trasie nic nie będę osiował. A z drugiej strony, jeśli sprzedawca zapłaci za wymianę to niech robią. Tylko zapytaj ich o całkowity koszt i prześlij wycenę do sprzedawcy, żeby potwierdził, że pokryje koszty
vdcmike Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca To wygląda trochę dziwnie - jakby hak urwał się z kawałkiem ramy.
Greg29 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Sprawdź/potwierdź w innym serwisie, rób zdjęcia i wysyłaj do sprzedawcy
Rekomendowane odpowiedzi