SZYKRO Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Cześć, szukam jakiegoś fajnego amorka przedniego z rock shoxa. Budżet to 1500zł. Rower, który mam to kross level b2.
GRdeR20002 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Posiadam rock shox recon silver, powietrzny, skok 120mm. Bardzo polecam, co prawda przesiadałem się z Suntoura XCT więc różnica dla mnie była gigantyczna. Po 2 sezonach użytkowania powiem że sprawuje się świetnie, do normalnej jazdy w terenie wystarcza w zupełności, w cięższym terenie także sprawuje się bardzo dobrze. Moja wersja jest z blokadą na kierownicy (duży plus!) więc na podjazdach nie ma problemu żeby gdzieś sięgać aby zablokować amortyzator. Naprawdę mogę polecić!
firefoks Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Szkoda,że jest taki ciężki bo sam bym go kupił. Za 600 zł to niezła okazja.
Wooyek Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 Okazja czy nie okazja - dostajesz, za co płacisz. Czyli wysoką masę (stalowe lagi i sterówka) i proste tłumiki TK. Owszem, porównując do Suntoura XCT to i tak jest przepaść, ale podobna przepaść jest względem modeli z "pełnoprawnym" tłumieniem Motion Control (czyli chociażby wspomnianej Reby). No i lepiej szukać czegoś z aluminiowymi rurkami (lagi łatwo poznać po złotym lub czarnym kolorze, sterówka wtedy też już z reguły jest alu). No i z tematów podstawowych: warto zwrócić uwagę na sprężynę, bo niektóre tanie Recony mają klasyczną zwojową. Powietrzna to nie tylko niższa masa, ale przede wszystkim łatwość dostosowania pod własną masę, co jest absolutnie kluczowe dla prawidłowego działania. 1
Motke Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Za 1400 to już można kupić najnowszą Judy Gold RL 29", skok 100, oś 15x110. Waga poniżej 2kg.
Wooyek Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 18 godzin temu, Motke napisał: Za 1400 to już można kupić najnowszą Judy Gold RL 29", skok 100, oś 15x110. Waga poniżej 2kg. I golenie 30 mm...
SZYKRO Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Wszystkim za odpowiedźi dziękuje.😁
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 4 godziny temu, SZYKRO napisał: Wszystkim za odpowiedźi dziękuje.😁 Pamiętaj przy zakupie o tym na jaką piastę masz aktualne koło, żebyś nie kupił QR15, mając zwykłe koło, bo nic z tym nie zrobisz...
Zbysio Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 3 godziny temu, SpiderMAN napisał: Pamiętaj przy zakupie o tym na jaką piastę masz aktualne koło, żebyś nie kupił QR15, mając zwykłe koło, bo nic z tym nie zrobisz... To może być specjalna zagrywka. Prosta droga do nowych kół. 😁
Rekomendowane odpowiedzi