Skocz do zawartości

Nabijanie supportu pressfit oraz sterów zs

gabywiertarka
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez liftlodz,

Rekomendowane odpowiedzi

gabywiertarka
Opublikowano
Cześć, będę niedługo składał rower z supportem sram dub pressfit i sterami accent zs44/56. Jak to nabić w domowy sposób? jakiś młotek gumowy? czy może imadło? próbował ktoś coś z tych rzeczy lub czy ma ktoś jakieś inne lepsze propozycje?
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Kup sobie prasę do pressfit na Aliexpress, zapłacisz około 150 zł.

gabywiertarka
Opublikowano

Tylko wiesz to przyjdzie za 2 tygodnie a mi by bylo lepiej jak najszybciej a do tego czy jest sens to kupować jak tylko raz tego użyje ? Czy może pójść do jakiegoś serwisu i zapytać czy mi to nabija 

9 godzin temu, liftlodz napisał(a):

Kup sobie prasę do pressfit na Aliexpress, zapłacisz około 150 zł.

Tylko wiesz to przyjdzie za 2 tygodnie a mi by bylo lepiej jak najszybciej a do tego czy jest sens to kupować jak tylko raz tego użyje ? Czy może pójść do jakiegoś serwisu i zapytać czy mi to nabiją

Opublikowano (edytowane)

Lepiej w takim razie iść do serwisu, żeby Ci nabili jak nie chcesz kupować bo jak zaczniesz kombinować młotkami gumowymi czy innymi imadłami to możesz krzywo wcisnąć i spieprzyć gniazdo suportu.

Możesz też sam zrobić taką a'la prasę z długiej śruby gwintowanej (np. M10 lub M12), nakrętek, podkładek oraz dwóch metalowych krążków/dużych podkładek dopasowanych do średnicy łożysk

Edytowane przez Greg29