Lenka Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Wiecie co sie okazało?? Ogladalam jeszcze raz filmiki z tym flow i ten w decatlonie trenazer , ktory stał podpisany jako flow to było cos innego... Ogolnie zaraz zaczne przechodzić załamanie nerwowe.... Nie moge znalezc nic co by mi odpowiadało... Flow na filmikach wydaje sie byc głośny... A na zywo nie mam jak sprawdzić , bo u mnie w decatlonie pracuja jakies turbomuły Flux jest jakąs porażką.. bylam zdecydowana na niego ale pogrzebałam troche za Wasza rada w necie i za duzo jednak tych negatywnych opinii.. Roteo to nie wiadomo tak na prawde co.. nie wiem czego sie spodziewac, nikt go nie ma chyba tutaj , a na necie tez nikt nic nie pisze.. do tego nie jest interaktywny Turbo Muin tez nie jest interaktywny Juz nawet za wertowanie w BKoolach sie wzielam.. ale glosne jak odkurzacze Pewnie pomyslicie, że " no tak babcie ciezko dogodzić"... Ale serio to nie ja jestem jakaś wymagajaca.. tylko nie ma NIC FAJNEGO do 3 tys. NIC.
lukaszko Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Ja mam tak tacx flow z decathlon i jest naprawdę spoko. Patrz nas oznaczenie ma być T2240. Ja jeżdżę w garażu więc hałas mi nie przeszkadza. Jak chcesz ciszej to zobacz na ten model elite https://www.decathlon.pl/trenaer-intera-smart-id_8398220.html on ma rolkę z żelu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Eldo Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Nie zakładałem specjalnej opony bo mam pełnego slicka Michelin w rezerwie. Rower mam na poddaszu wiec na parterze mogło by dawać czadu po uszach podobnie jak w pokojach obok. Zamiast dedykowanej maty dalem taka do fitnesu za ok 25pln i mimo tych wszystkich rzeczy ktore teoretycznie nie wyciszają a wręcz przeciwnie dodają decybeli hałas jest znośny zarówno dla mnie jak i domowników. Wg mnie szukasz sobie na sile problemu tam gdzie go nie ma Super hiper cichego trenazera nie ma a kilka decybeli w ta czy ta przynajmniej mi lata kolo ..... to ma stanowić interaktywny opór i dawać radochę podczas treningu. Jak Ci brzęczy rolka podglosnij muzykę, ubierz sluchawki a nie szukaj kwadratowych jaj Jak mieszkasz w bloku i masz zrytych sąsiadów kup Tacx Flow Smart za 999pln a za pozostałe 2k opakowania po jajkach i wytapetuj ściany (komora dźwiękoszczelna) podejzewam ze Ci zostanie z 1,5k jeszcze w kieszeni i z 500 jajek Ucieszą sie sąsiedzi i babcia na rynku bo opchnie roczny zapas jaj Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Eldo 1
Nemrod Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dobra, poszukiwania trenażera zakończone. Kupiony w końcu Tacx Bushido.
Lenka Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 4 godziny temu, lukaszko napisał: Ja mam tak tacx flow z decathlon i jest naprawdę spoko. Patrz nas oznaczenie ma być T2240. Ja jeżdżę w garażu więc hałas mi nie przeszkadza. Jak chcesz ciszej to zobacz na ten model elite https://www.decathlon.pl/trenaer-intera-smart-id_8398220.html on ma rolkę z żelu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Interia smart jest interaktywny? Reguluje opor na Zwifcie sam? 3 godziny temu, Eldo napisał: Nie zakładałem specjalnej opony bo mam pełnego slicka Michelin w rezerwie. Rower mam na poddaszu wiec na parterze mogło by dawać czadu po uszach podobnie jak w pokojach obok. Zamiast dedykowanej maty dalem taka do fitnesu za ok 25pln i mimo tych wszystkich rzeczy ktore teoretycznie nie wyciszają a wręcz przeciwnie dodają decybeli hałas jest znośny zarówno dla mnie jak i domowników. Wg mnie szukasz sobie na sile problemu tam gdzie go nie ma Super hiper cichego trenazera nie ma a kilka decybeli w ta czy ta przynajmniej mi lata kolo ..... to ma stanowić interaktywny opór i dawać radochę podczas treningu. Jak Ci brzęczy rolka podglosnij muzykę, ubierz sluchawki a nie szukaj kwadratowych jaj Jak mieszkasz w bloku i masz zrytych sąsiadów kup Tacx Flow Smart za 999pln a za pozostałe 2k opakowania po jajkach i wytapetuj ściany (komora dźwiękoszczelna) podejzewam ze Ci zostanie z 1,5k jeszcze w kieszeni i z 500 jajek Ucieszą sie sąsiedzi i babcia na rynku bo opchnie roczny zapas jaj Z tymi jajkami to udany jestes
lukaszko Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Tak to trenażer interaktywny, reguluje opór. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Lenka Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 A te trenazery elite to nie sa te co Szajbajk mowil na filmikach, że jak się zapnie rower to maja jakies lekkie luzy? I że lepsze są z tacxa? Ogolnie wezme go pod uwage, poszukam o nim jakis filmikow
lukaszko Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Nie, tamten był na innej ramie jak ELITE ALENO SMART. Ten wygląda stabilnie. Ja jeszcze raz podkreślę że mam tacx flow i polecam ale ten elite będzie cichszy a reszta parametrów wydaje się podobna. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
saso Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o głośność Elite Intery to mam bezpośrednie porównanie do trenażera Tacx Sirius. To stary model którego dziś odpowiednikiem jest Tacx Blue Matic. Rolka w moim Tacx'u jest taka sama jak w modelu Flow i taka sama jak w modelu Vortex. Jeśli chodzi o porównanie głośności to stary Tacx był IMO cichy ale Elite jest cichszy. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez saso
nie_pytaj_kto Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jak wygląda symulacja wzniesień w ELITE INTERA SMART względem TACX FLOW SMART?
Michal_W Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jestem świeżym posiadaczem T2240 i mam pytanie jak najlepiej z niego korzystać. Zainstalowałem ZWIFTa, połączyłem się przez Bluetooth z telefonem wybrałem "wydarzenie" .... i nic się nie stało. Nie bardzo mogę się zorientować jak to działa. Czy może ktoś mi pomóc celną radą? Proszę sobie tarować "cięte riposty"
Gorbi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jestem świeżym posiadaczem T2240 i mam pytanie jak najlepiej z niego korzystać. Zainstalowałem ZWIFTa, połączyłem się przez Bluetooth z telefonem wybrałem "wydarzenie" .... i nic się nie stało. Nie bardzo mogę się zorientować jak to działa. Czy może ktoś mi pomóc celną radą? Proszę sobie tarować "cięte riposty"Pi kliknięciu ride połączyłeś się z trenażerem? Zwift znalazł twój trenażer? Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Eldo Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Po odpaleniu Zwifta pojawia sie okienko z profilem do logowania oraz okienka synchronizacji z pomiarem mocy, kadencji, predkosci oraz kontroli obciazenia + pulsometr. Tutaj jak polaczysz Tacx-a z pomiarem mocy z automatu wybierze reszte (kolor niebieski). Nastepnie masz okno z wyborem rodzaju treningu (jazdy). Jezeli klikniesz event i jazde wezmiesz udzial w wybranym zdazeniu z automatu 5min przed startem lub gdy klikniesz w lewym dolnym rogu niebieski guzik. Wszystko poza eventami rusza od razu po wybraniu Jazda + sygnal ze zaczynasz pedalowac. Jezeli stoisz na poboczu i nie reaguje na ruch rolki trenazera masz niepoprawnie sparowanego Tacx-a z aplikacja. To ze telefon widzi trenazer nie wystarczy, nalezy sparowac go ze Zwift-em. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez Eldo
Michal_W Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 31 minut temu, Eldo napisał: Po odpaleniu Zwifta pojawia sie okienko z profilem do logowania oraz okienka synchronizacji z pomiarem mocy, kadencji, predkosci oraz kontroli obciazenia + pulsometr. Tutaj jak polaczysz Tacx-a z pomiarem mocy z automatu wybierze reszte (kolor niebieski). No właśnie po zalogowaniu wchodzę od razu do głównego menu (używam Zwifta na telefonie). Nie wiem jak sparować aplikację z trenażerem. 33 minuty temu, Eldo napisał: Nastepnie masz okno z wyborem rodzaju treningu (jazdy). Na stronie głównej mam do wyboru: 1. 3xxx Zwifting now .... 2. Events.... 3. Activities... 4. Goals.... Nie mam wyboru samej jazdy. Na pewno coś źle robię ale nie wiem co. Godzinę temu, Gorbi napisał: Pi kliknięciu ride połączyłeś się z trenażerem? Zwift znalazł twój trenażer? Nie mam/nie wiem gdzie jest "ride" Nie widzę takiej funkcji Po rozwinięciu HOME mam: Events, Activities, Notifications, Find Zeifiters, Goals, Shop i Settings.... Znalazłem taką opcję na komputerze (po uruchomieniu programu). Jednak komputer mam w całkiem innym pomieszczeniu więc wolałbym używać do telefonu.
lukaszko Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zwifta nie ma na telefon. Tylko taki jakby pilot. Zwift jest na komputer albo iPad. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Antyszprycha Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jedyne telefony obsługujące zwifta to te z systemem iOS czyli Iphone. Poza tym jak kolega wyżej pisał ipad (łączy się po protokole BT) lub komp (potrzebny dongle ANT+)
nie_pytaj_kto Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Wcale nie. Sam korzystałem w ten sposób wcale nie jest nam potrzebny dongle ANT+. Na androida jest dostępny Zwift Mobile Link za jego pomocą możemy połączyć trenażer z wersją PC Zwifta używając bluetootha. Aby to zrobić należy komputer jak i telefon połączyć do tej samej sieci LAN naszej i na telefonie uruchomić bluetooth. Następnie w oknie parowania urządzeń wyszukujemy nasz trenażer. Jak go nie widzi to pokręć kilka razy mocniej i powinno znaleźć. Edytowane 14 Stycznia 2018 przez nie_pytaj_kto
Antyszprycha Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Pierwsze słysze o czymś takim ale jeśli to sprawdzone to spoko, jest obejście
nie_pytaj_kto Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jeździłem tak więc wiem dokładnie na Tacx Flow Smart.
Eldo Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Pod iOS sa dwie aplikacje glowny Zwift (1) oraz Zwift Mobile Link (2) nie sadzilem ze masz na mysli ta druga Mozna sparowac Tacx-a jak kolega wyzej opisal telefonem w roli „przekaznika” lub bezposrednio z telefonem przez BT tak jak np z laptopem za pomoca ant+. Jest tez kilka innych opcji, kabel HDMI / lighting do iphone/ipad ktory stream-uje obraz na TV lub np Apple TV 3 generacji na ktory mozna klonowac obraz z urzadzenia iphone / ipad lub tez 4 generacji na ktory instalujemy bezposrednio Zwift a aplikacja Zwift Link robi za pilota (ja tak uzywam). Suma sumarum, zeby pojechac z Tacx Flow musisz sparowac Zwift z poziomu aplikacji (pomaranczowa ikona). Niebieska (zwift link) jest dodatkiem ktory mozesz miec a nie musisz Jak juz masz aktywna jazde po prawej stronie jest lista najblizej jadacych osob obok Ciebie. Oprocz nicka z flaga, dystansu i wskazania w/kg jest tez ikona telefonu ktora to pokazuje kto smiga z mobile link Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Eldo
nie_pytaj_kto Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Niestety na chwile obecną na Androida nie ma aplikacji Zwift (tej z pomarańczową ikoną) z tego co mi wiadomo developerzy są w trakcie pisania jej. Tak z ciekawości rozumiem że na Apple aplikacja Zwift działa podobnie jak ta na PC?
Eldo Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Nawet nie wiedzialem ze android nie ogarnia Zwifta W przypadku Apple czy PC nie ma roznicy w wyglądzie czy zasadzie działania. Jedynie komunikacja (bluetooth / ant+) i ma to czasem znaczenie w działaniu aplikacji. Rozne odbiorniki ant+ moze wystapic zanik sygnalu itp (jedni stosuja kable usb inni nie). W moim odczuciu pod windowsem Zwift bardziej „klatkuje” ale to pewnie kwestia sprzetu. Na iOS zawsze mam płynny obraz
Michal_W Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 No to klops... mam Androida i "niebieską" aplikacje. Na kompie mam zaś "pomarańczową" ale nie mam ant+. Niestety nie mam też żadnego urządzenia z systemem iOS. Z tego co piszecie mam 2 wyjścia: 1. Kupić takie urządzenie (iOS) - drogo i nie potrzebuję (poza obsługą Trax'a) 2. Kupić odbiornik Ant+ do komputera i sterować przez to urządzenie. Natomiast nie rozumiem po co aplikacja "niebieska" na androida skoro i tak nie mogę sparować telefonu z trenażerem. 3. Lub zrobić jak poniżej: 9 godzin temu, nie_pytaj_kto napisał: Aby to zrobić należy komputer jak i telefon połączyć do tej samej sieci LAN naszej i na telefonie uruchomić bluetooth. Jak to zrobić? 9 godzin temu, nie_pytaj_kto napisał: Następnie w oknie parowania urządzeń wyszukujemy nasz trenażer. Jak go nie widzi to pokręć kilka razy mocniej i powinno znaleźć. Nie widzę takiego okna w telefonie.
nie_pytaj_kto Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ja na PC nie narzekam mam dość wydajny sprzęt więc tak jak wspomniałeś może to jest przyczyną. Można też spróbować zmienić jakość obrazu w ustawieniach na niższą w przypadku zacinania. U mnie był problem bo rwało połączenie trenażera ze zwiftem na bluetooth jak i ant+ tzn po odpaleniu wszystko było cacy ale po około pół godzinnej jeździe zaczynało rwać aż w końcu po godzinie na trenażerze zapalała się czerwona lampka. Po około 5 minutach znowu dało się jechać. Gdyby ktoś miał podobnie to ostrzegam że Tacx wypuścił wadliwą serię czujników ciepła przez co trenażer się przegrzewał co skutkowało przerywaniem połączenia aż w końcu brakiem możliwość użytkowania sprzętu. W decathlonie wymienili mi na nowy od ręki. Najnieśniejsze jest to że mają info od producenta że sprzęty z wadliwym czujnikiem mają iść do kosza. 1 minutę temu, Michal_W napisał: Jak to zrobić? Jak masz w domu WiFi to łączysz się do niego telefonem i laptopem (chyba że masz PC to po kablu powinieneś połączyć się do tej samej sieci co WiFi) na telefonie uruchamiasz bluetooth. Czekasz chwile aż na Zwifcie na komputerze zacznie Ci pulsować ikonka BT jak na poniższym obrazku: 3 minuty temu, Michal_W napisał: Nie widzę takiego okna w telefonie. Trenażera nie parujesz w telefonie ale na komputerze. Jak masz tak jak na powyższym ekranie to klikasz na przycisk "Search" w sekcji "Controllable Trainer". Powinno wyszukać Tacxa jeśli nie to pokręć chwilę nieco energiczniej.
Michal_W Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jak komputer znajdzie Trenażer jak w komputerze nie ba BT? (Sorry za podstawowe pytania ale już w tym grzebie dość długo i nie mogę sobie poradzić). Wczoraj próbowałem zrobić podobnie ale nie wychodziło. Dziś jak wrócę do domu to spróbuję zastosować się do Twoich wskazówek. Wrócę z informacją czy się udało czy też dalej będę potrzebował Twojej pomocy. Widzę światełko w tunelu ;-)
Rekomendowane odpowiedzi