tworkowik87 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Opublikowano 4 Listopada 2017 rozciagnie sie do 27.5 ?
MadOnion Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Tu producent podaje że dętka jest uniwersalna: A jak nie to nad kuchenką na ciepło ; )
tworkowik87 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Opublikowano 10 Listopada 2017 Mam pytanie mam ograniczenie finansowe i techniczne 8 rzedowa kaseta to co byscie wybrali finalnie dla faceta 100 kg bo do tygodnia chciał bym już kupić a tym więcej czytam tym większy mętlik mam: 1. Elite qubo digital 2. Elite Intera Smart 3. Elite Rampa chodź to już trochę za dużo $ 4. Tacxa flow 5. Tacxa vortex
Antyszprycha Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 mam flow i nie narzekam, szczerze polecam. Dobry stosunek ceny do jakości
lukaszko Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Też mam flow i polecam jako najtańszy naprawdę interaktywny. Jeśli chcesz coś lepszego to tylko trenażer na kasetę, trochę mocniejsze na rolkę moim zdaniem nie zrobią dużej różnicy. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Antyszprycha Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Jestem tego samego zdania no może Ew pomyślałbym o bushido jako coś pomiędzy. Ma większy zakres watów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
lukaszko Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Tacx flow ma pewne ograniczenia jak większość trenażerów na rolkę. Ich krzywa mocy jest mocno zależna od przełożenia czyli prędkości. I tak jadąc z małą mocą np 90w musisz dać niski bieg bo na wyższym trenażer nie jest wstanie dać tak niskiego oporu. I jeśli potem masz interwały 300w musisz szybko zrzucić kilka przełożeń bo trenażer przy wolnym obrocie nie zwiększy oporu aż tak. Więc on jest interaktywny ale przy dużych różnicach w interwałach trzeba mu pomagać zmieniając biegi. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Gorbi Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Ja właśnie Tacx kupiłem kilka dni temu i podpowiedzcie mi czy software Tacx na Windowsa jest w jakieś części bezpłatny. Bo szukam by go gdzieś ściągnąć, ale wszędzie trzeba pierw zapłacić. Dlatego w tym czasie testuje inne ;-)
tworkowik87 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) a kiedy kupiliscie tego flow bo gdzie czytam o nim to duzo poblemow z nim maja Edytowane 12 Listopada 2017 przez tworkowik87
Antyszprycha Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Kuoiłem jakieś 2 tyg temu i póki co (opukać) zerow problemów. Zakup dokonany w Decathlonie ! 1
tworkowik87 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 czyli ci nie halasuje ? i nie stuka nie puka ? bo widzialem rozne problemy co nie dawno ludzie zaczli pisac o nim
Eldo Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Panie kolego problemów to ewidentnie szukasz sobie sam czytając Twoje pytania od poczatku tego tematu jak nie opony to dętki itp itd... Jako 3 użytkownik w tym temacie Tacx FLOW stwierdzam że jest to rewelacyjny trenażer i w tej cenie zapomnij że kupisz coś lepszego w opcji SMART. A stuka i puka to przy zakupie auta a nie trenażera i to co "ludzie zaczęli (nie zaczli) pisać" zweryfikuj u "tych właśnie co zaczęli (nie zaczli)" bo myśmy tu nic nie zaczęli (nie zaczli) Edytowane 21 Listopada 2017 przez Eldo 1
Nemrod Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Pytanie do posiadaczy, Próbował ktoś połączyć się BT przez smartfon. Dokładnie chodzi mi o te czy łączy się bezproblemowo z smartfonami nie posiadającymi ANT+. Jeżeli ktoś próbował to przez jaką apkę mu się to udało/nie udało ?
Gorbi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Pytanie do posiadaczy, Próbował ktoś połączyć się BT przez smartfon. Dokładnie chodzi mi o te czy łączy się bezproblemowo z smartfonami nie posiadającymi ANT+. Jeżeli ktoś próbował to przez jaką apkę mu się to udało/nie udało ?Przez BT łączy się bez problemu, robiłem to przez apke Taxca i Zwifta. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka 1
Eldo Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Aktualnie używam iphone z tacx flow przez Bluetooth a następnie przez Apple TV na LCD 42” i smiga wszystko elegandzko. Pulsometr również łączy sie przez BT z aplikacja Zwift. Wczesniej łączyłem sie z laptopem z pomocą Ant+ ale duzo lepszy obraz (płynny ) jest z iphone na Zwift-cie. 1
Lenka Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Pytanie do uzytkownikow flow. Dzisiaj byłam zobaczyć w Decatlonie ten trenazer. Mąż na nim się przejechał, głosnosc okazała sie calkiem na znosnym poziomie ale były dosc mocno odczuwalne drgania, komfort jazdy w zwiazku z tym słaby... Czy u Was tez tak jest? Od czego to zalezy? Cos moglo byc źle poustawiane? Trenazer z rowerem stał na macie. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Lenka
Eldo Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Mogło byc to spowodowane odkształcona opona, ktos zapomniał zwolnić zapięcia np. lub zbyt słabo dokręconym (zaciśniętym) zapięciu. Ja testowałem w decathlon przez ok godzine przed zakupem nic podobnego nie miało miejsca tak samo w domu. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Eldo 1
kris1978 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Potwierdzam mam już drugi miesiąc jeżdżę cztery razy w tygodniu po co najmniej godzinie i żadnych drgań nigdy nie miałem. 1
Lenka Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Nie wiem moze wsadze kij w mrowisko... Ale mam pytanie ;-) Nie wydaje sie Wam ten flow troche mało stabilny ? Nie ma zbyt duzej wagi. Mi sie wydaje, ze przy dosc wysokiej kadencji bedzie tracil na przyczepnosci. Ale moze tylko mi sie tak wydaje?
Eldo Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Na macie nic sie nie dzieje przy średniej kadencji 85-90. Waga kierowcy 75kg, pojazd Specjalized Tarmac (carbon). Robie treningi 2.0-2,5W/kg średnio 1h. Tacx ma juz za sobą (i ja tez) test FTP i w moim odczuciu jest stabilny Trenażer uzywam od 2tyg. Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Eldo
Gorbi Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zależy dla kogo, ale jeżeli na początek przygody to w zupełności wystarczy. U mnie nie traci przyczepności
Lenka Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 No ale Ty jestes facet... Rower plus Ty ,nie wiem ile wazysz ale to pewnie obciąza dobrze trenażer... A ja ledwo ponad 50 kg .. jak sie rozpędzę to sie boje, że do kądś dojadę albo odfrunę
lukaszko Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Nie bój się nie odlecisz. Trzy miesiące używam, robię interwały na stojąco itp i nie ma problemu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Eldo Opublikowano 5 Grudnia 2017 Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Pisałem wyzej 75kg + rower 7,5kg podczas testu FTP zero wibracji i przemieszczania sie trenazera a wiadomo jakie warunki panują podczas tego testu 😏 Edytowane 5 Grudnia 2017 przez Eldo
Rekomendowane odpowiedzi