Skocz do zawartości

Jaka manetka pomocy

baki1991

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałabym przejść z napędu 2x9 na 2x10

Prawa menetka SL M4100                  Lewa manetka???????? 

Przednia Przezutka  M6025-H przerzutka tylna Shimano Deore RD-M5120

Korba 2x F cm4100

Kaseta CS-M4100 

I nie mogę znaleźć lewej manetki znalazłem na YouTubie jakiś filmik shimano z Tajlandii i na nim opowiada koleś o grupie 2x10 deore na obrazach jest napisane każdy model i wszystko się zgadza ale lewą manetka podaje jako SL M5100 I patrzyłem na różnych stronach i gdzieniegdzie piszą że ona jest do grupy 11 rzędów do 10 rzędów a na stronce shimano znalazłem że ta 2 rzędowa jest do grupy 10 i 11 urzędowej patrzyłem nawet na opakowania o tej że przerzutki. I moje pytanie brzmi czy tee wszystkie części będą że sobą kompatybilne?????? Być może sam sobie odpowiedziałem na pytanie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ale proszę was o pomoc w odpowiedzi na zadane pytanie jestem laikiem z jakąś tam wiedzą rowerową 😇😇😇dziękuję 

Opublikowano (edytowane)

Dowolna, 2 rzędowa manetka MTB shimano jeśli chodzi o lewą - nie ma znaczenia jaka to grupa, uciąg od lat w lewej jest ten sam.

Odnośnie kompatybilności to wymenione graty są kompatybile ze sobą, przerzutka przednia musi być też kompatybilna z ramą (srednica i miejsce mocowania, kąt rury podsiodłowej).

Edytowane przez vdcmike
Opublikowano

Dziękuję tak Przezutka jest odpowiednia z rama wszystko to sprawdziłem dziękuję bardzo za informację pozdrawiam serdecznie miłego dzionka życzę