wesoły Opublikowano 24 Września 2025 Opublikowano 24 Września 2025 Witam, zakupiłem rower mbike grv 400, który posiada cały osprzęt z grupy grx-400, oprócz jednego istotnego elementu jakim jest korba. I to niestety ten element sprawiał najwięcej problemów przy regulacji przerzutek ponieważ okazało się że największy blat jest krzywy. podzespoły które posiadam ŁAŃCUCH PYC P1003 10s MECHANIZM KORBOWY FSA Omega CK Adventure 48-32 WKŁAD SUPPORTU FSA Mega EXO bb-4000 Elementy na które chce zmienić ŁAŃCUCH (brak konkretnego) póki co zakupiłem KMC X10.93 MECHANIZM KORBOWY SHIMANO GRX FC-RX600 46/30 2x10S 172.5mm WKŁAD SUPPORTU (nie wiem na co warto zmienić) polecano Token TK878EX Shimano HT 2 BSA chciałbym dopytać jeszcze jakie dokładnie klucze powinienem dokupić do zmiany wkładu suportu
Greg29 Opublikowano 25 Września 2025 Opublikowano 25 Września 2025 Przednia przerzutka też jest grx czy Tiagra? Dobry support od Shimano to bb-rs501 albo 500, ale 501 jest następcą 500-tki więc teoretycznie powinien być lepszy. Klucz do supportu ht2 może być tego typu: albo taki: Niestety supporty fsa mają chyba inny standard, musiałbyś sprawdzić. Jeśli tak to lepiej podejść do serwisu i poprosić, żeby wykręcili bo bez sensu kupować. Łańcuch kmc x10 jest o.k.
Rekomendowane odpowiedzi