ilovepierogi Opublikowano 8 Września 2025 Opublikowano 8 Września 2025 (edytowane) Cześć! Od 2019 jeżdżę gravelem (fuji jari 2.5), ale niestety jest już dość mocno zużyty, część przerzutek nie działa (i mam zmienioną tylną clarisę na sorę), bęben w jednej klamkomanetce nadaje się do wymiany, często spada łańcuch... no rower potrzebuje trochę nakładów finansowych. Zacząłem się zastanawiać, czy zamiast inwestować w mojego gravela nie kupić używanego np. canonndale caad 10, znalazłem np. takie ogłoszenie na olx: https://www.olx.pl/d/oferta/cannondale-caad10-shimano-105-r-54-CID767-ID17he3s.html Podejrzewam, że 99% moich przejazdów to asfalt / kostka, więc raczej nie potrzebuje gravela jako głównego roweru. Czy taki CAAD10 będzie szybszy od mojego Fuji? Czy na szosie da się przejechać fragment trasy przez las / pole? Np. ostatnio jechałem przez Velo Sołę, gdzie 95% trasy to był asfalt, ale 5% było po polu, czy na szosie da się przez taki teren przejechać czy bezwzględnie trzeba zsiąść i prowadzić rower? Na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego roweru? Pęknięcia na ramie? Czy przerzutki działają? Edytowane 8 Września 2025 przez ilovepierogi
Rekomendowane odpowiedzi