Skocz do zawartości

Ltwoo 1x11 - problem na "luzie" i przy "obciążeniu"

marmak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Wymieniłem napęd w Rockriderze na 1x11. Tył 11-50T, przód 34T.
Problem polega na tym, że na "sucho" w garażu wszystko ładnie chodzi - od najmniejszej przerzutki. Jak tylko wsiądę na rower, zrobię parę kółek (bez zmiany) przerzutki, łańcuch wskakuje na 3 zębatkę.

Dzięki za pomoc

Edytowane przez marmak
Opublikowano

A dlaczego nie kupiłeś jakiejś normalnej przerzutki tylko Ltwoo? Ile zaoszczędziłeś, biorąc pod uwagę fakt, że nowa kosztuje 100-120 zł a na olx można kupić nowe z demontażu za 80-100 zł? A na tą 3 zębatkę to wskakuje z której?

Opublikowano
16 godzin temu, Greg29 napisał(a):

A dlaczego nie kupiłeś jakiejś normalnej przerzutki tylko Ltwoo? Ile zaoszczędziłeś, biorąc pod uwagę fakt, że nowa kosztuje 100-120 zł a na olx można kupić nowe z demontażu za 80-100 zł?

Z całym szacunkiem, ale nie o to pytałem

A na tą 3 zębatkę to wskakuje z której?

Z najmniejszej

Opublikowano

Kupujesz jakieś chińskie wynalazki zamiast sprawdzonych rozwiązań i się jeszcze pultasz, że pytam? I pewnie okazało się, że zapłaciłeś za to coś niewiele mniej niż za Deore. Wyluzuj chłopie.

Tak jak pisze kolega powyżej, sprawdź czy masz prosty hak

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Greg29 napisał(a):

Kupujesz jakieś chińskie wynalazki zamiast sprawdzonych rozwiązań i się jeszcze pultasz, że pytam? I pewnie okazało się, że zapłaciłeś za to coś niewiele mniej niż za Deore. Wyluzuj chłopie.

Tak jak pisze kolega powyżej, sprawdź czy masz prosty hak

Jest prosty - wymieniony na nowy.

Poza tym, po pierwsze, nie kupiłem przerzutki, tylko cały set - kaseta, przerzutka i manetka. 
Po drugie, ponoć forum jest od tego, żeby zadawać pytania i ewentualnie sobie pomagać... ale mogę się mylić.

Naprawdę nie rozumiem po co się ciskasz, jak ktoś chce, to kupuje chińskie, fińskie lun kambodżańskie.
Zadałem tylko proste pytanie, jak będę chciał poczytać filozofów, to coś tam sobie na półce z książkami znajdę...

Edytowane przez marmak
Opublikowano

Sprawdź czy masz poprawną linię łańcucha, oraz czy na pewno masz dobrze, poprawnie, zgodnie z instrukcją poprowadzoną linkę przerzutki.