Skocz do zawartości

Uchwyt/wieszak na rower - szukam pomysłu.

tysia87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, poszukuje jakiś ciekawy sposób na umieszczanie roweru na ścianie. 

Jakiś sprawdzony macie uchwyt który sprawdza swoją funkcję i przy montażu poradzi sobie każdy? 

Zaznaczę, że rower który będzie wisiał to mtb. 

Coś takiego znalazłam:

https://hobbyhouse.pl/product-pol-3956-Wieszak-do-roweru-scienny-AT3956.html

Ps.: Jeżeli w złym miejscu ten temat się znajduję to przepraszam dopiero powoli się odnajduję tutaj. 

Edytowane przez tysia87
Opublikowano

Proponuję obejrzeć zdjęcia i wybrać: Jak wysoko ma wisieć? Można pod sufit, można niżej. Czy ma prawo brudzić ścianę? Jeśli wieszak łapie tylko jedno koło, coś trzeba zrobić pod drugie. Jak bardzo ma odstawać od ściany? Rower złapany za koło odstaje bardziej niż złapany za rurę górną.

Ja użyłem takiego, aby zmieścić jeden rower nad drugim. Na jeden rower wziąłbym zwykły stojak. Łatwo takie coś przestawić i pozwala wygodnie czyścić napęd. No i zero wiercenia.

Opublikowano

Za około 40 zł:

C360_2017-10-15-08-11-52-382.thumb.jpg.5fbd5de487ff296debe6d26c42a75e51.jpg

Ściana czysta. Drugi rower ma przekręconą kierownicę. Waga obu rowerów około 27kg.

• Lubię to! 1
Opublikowano

U mnie załapały się wszystkie 4 rowery. Stojaki są od Bitula a te na ścianie zrobione samemu ;)

20171021_183433.thumb.jpg.642727cbebdd34dd3a39e9e2b32fd013.jpg

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Trafiłem w necie na fajny wieszak na dwa rowery - peruzzo bike up. 
https://allegro.pl/oferta/bike-up-wieszak-scienny-sufitowy-na-2-rowery-7617311901?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Akcesoria+i+części&gclid=Cj0KCQjwgJv4BRCrARIsAB17JI4OxWYBz7EuKvZHzFp76np6_D4o-q8xPqKDYjgS-CvPhwMrAelxcKMaAhojEALw_wcB

Jest też filmik jak go można na suficie zamontować i ta opcja mnie właśnie interesuje.
W następnym tygodniu będę go kupował bo wygląda dobrze i wg mnie najbardziej oszczędza miejsce w pomieszczeniu. 
Wiadomo że kasa troszkę wieksza ale myśle że warto.

Edytowane przez skoksowana@
Opublikowano

No i fajnie. Mnie bardziej irytuje zamykanie na siłę tematów. :)

• Lubię to! 1
  • Pomógł 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.07.2020 o 10:52, Accent_Szaj napisał:

No świetnie,temat z  2017r. Nagroda złotej łopaty wędruje do @skoksowana@ xD 

DxNLn7dXQAASgqX.jpg

Z nagrody się mega cieszę jak z każdej :) Dziękuje za wyróżnienie tym bardziej, że uważam ten temat za jeszcze bardziej aktualny w 2020 roku niż w 2017 - rowerów cały czas przybywa, problemy z ich przechowaniem dalej występują, a rozwiązania ciągle są urozmaicone.
PS. gdybym założył nowy temat ktos by napisał "było już" xD / Uchwyt już zainstalowałem ❤️ 

Miłego dnia, ja lecę kopać dalej xD ⚒️ 

Opublikowano
17 minut temu, skoksowana@ napisał:

"było już"

Hehe,nie musiałeś kopać do mezozoiku xD ,tego jest od groma i trochę.

Proszę bardzo na szybko ;)