tysia87 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Hej, poszukuje jakiś ciekawy sposób na umieszczanie roweru na ścianie. Jakiś sprawdzony macie uchwyt który sprawdza swoją funkcję i przy montażu poradzi sobie każdy? Zaznaczę, że rower który będzie wisiał to mtb. Coś takiego znalazłam: https://hobbyhouse.pl/product-pol-3956-Wieszak-do-roweru-scienny-AT3956.html Ps.: Jeżeli w złym miejscu ten temat się znajduję to przepraszam dopiero powoli się odnajduję tutaj. Edytowane 21 Października 2017 przez tysia87
Andrzej Sawicki Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Proponuję obejrzeć zdjęcia i wybrać: Jak wysoko ma wisieć? Można pod sufit, można niżej. Czy ma prawo brudzić ścianę? Jeśli wieszak łapie tylko jedno koło, coś trzeba zrobić pod drugie. Jak bardzo ma odstawać od ściany? Rower złapany za koło odstaje bardziej niż złapany za rurę górną. Ja użyłem takiego, aby zmieścić jeden rower nad drugim. Na jeden rower wziąłbym zwykły stojak. Łatwo takie coś przestawić i pozwala wygodnie czyścić napęd. No i zero wiercenia.
nonz Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Za około 40 zł: Ściana czysta. Drugi rower ma przekręconą kierownicę. Waga obu rowerów około 27kg. 1
Grzegorz Kl Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) To zależy od tego ile mamy miejsca ....Ja np w garażu mam mało miejsca, więc rowery wiszą na ścianie, prawie pod sufitem, na zrobionym przeze mnie "wieszaku". A pomysł podpatrzyłem tutaj : http://run-bo.pl/2015/07/13/wieszak-na-rowery-diy-by-bo/ Edytowane 21 Października 2017 przez Grzegorz Kl
Puncu Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 U mnie załapały się wszystkie 4 rowery. Stojaki są od Bitula a te na ścianie zrobione samemu
tysia87 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Mam spory kąt na zagospodarowanie na sprzęt i szukam czegoś na ścianę. Oczywiście żeby nie brudził ściany. Zainteresował mnie taki sposób montażu roweru. http://allegro.pl/cycloc-endo-wieszak-hak-na-rower-pomaranczowy-cr-i5756997989.html Ktoś używa? Może jakieś opinie funkcjonalności?
skoksowana@ Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Trafiłem w necie na fajny wieszak na dwa rowery - peruzzo bike up. https://allegro.pl/oferta/bike-up-wieszak-scienny-sufitowy-na-2-rowery-7617311901?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria_sport_bicycles&ev_adgr=Akcesoria+i+części&gclid=Cj0KCQjwgJv4BRCrARIsAB17JI4OxWYBz7EuKvZHzFp76np6_D4o-q8xPqKDYjgS-CvPhwMrAelxcKMaAhojEALw_wcB Jest też filmik jak go można na suficie zamontować i ta opcja mnie właśnie interesuje. W następnym tygodniu będę go kupował bo wygląda dobrze i wg mnie najbardziej oszczędza miejsce w pomieszczeniu. Wiadomo że kasa troszkę wieksza ale myśle że warto. Edytowane 10 Lipca 2020 przez skoksowana@
Accent_Szaj Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 No świetnie,temat z 2017r. Nagroda złotej łopaty wędruje do @skoksowana@
Motke Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 No i fajnie. Mnie bardziej irytuje zamykanie na siłę tematów. 1 1
skoksowana@ Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 10:52, Accent_Szaj napisał: No świetnie,temat z 2017r. Nagroda złotej łopaty wędruje do @skoksowana@ Z nagrody się mega cieszę jak z każdej Dziękuje za wyróżnienie tym bardziej, że uważam ten temat za jeszcze bardziej aktualny w 2020 roku niż w 2017 - rowerów cały czas przybywa, problemy z ich przechowaniem dalej występują, a rozwiązania ciągle są urozmaicone. PS. gdybym założył nowy temat ktos by napisał "było już" / Uchwyt już zainstalowałem ❤️ Miłego dnia, ja lecę kopać dalej ⚒️
Accent_Szaj Opublikowano 21 Lipca 2020 Opublikowano 21 Lipca 2020 17 minut temu, skoksowana@ napisał: "było już" Hehe,nie musiałeś kopać do mezozoiku ,tego jest od groma i trochę. Proszę bardzo na szybko
Rekomendowane odpowiedzi