arturchory Opublikowano 14 Czerwca 2025 Opublikowano 14 Czerwca 2025 Potrzebuje waszej opinii dotyczacej koncówki produkcji ostatniego X2, a mainowicie już po zmianach w 2024, ktore mialy zapobiec problemom z cisgle wystepujaca kawitacją. Z tego co czytałem to fox zmienil pare drobnych rzeczy w tym dolozyli sporą gąbke do komory negatywnej pelniaca tez role tokena i zmniejsza komore, oraz oringi dodatkowe. Jak z jakoscia tych x2 po 2024? Dalej sie zapowietrzaja? No i jak z sama jazda bo slyszalem, ze gorzej teraz wybiera przez zmniejszenie komory. Czytalem tez o komorze IFP, ze warto ja sprawdzac co jakis czas czy trzyma 100psi. Jest w ogole sens kupowania adapteru? pozdrawiam
arturchory Opublikowano 20 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2025 Jako, że nie dostałem żadnej odpowiedzi to odpowiem sobie samemu jakim fantastycznym produktem jest X2. Nowy rower, amortyzator przyszedł zapowietrzony prosto z pudełka. Odesłałem na reklamację i dostałem "upgrade" do 2024 roku. Mogę już z pierwszej ręki potwierdzić, że guano to dało. Amortyzator zapowietrzył się ponownie po kilku dniach jeżdżenia pomimo "upgradu" internali. Nie dość, że nic to nie zmieniło to jeszcze chodzi znacznie gorzej z powodu dodania dodatkowych oringów i ogromnego tokena w komorze negatywnej, który miał zmniejszyć wymagane ciśnienie do osiągnięcia sagu. Przesiadam się na sprężynę, pozdrawiam. A szkoda, to były fantastycznie pracujące amortyzatory.
Rekomendowane odpowiedzi