PeKa Opublikowano 5 Czerwca 2025 Opublikowano 5 Czerwca 2025 Cześć! Mam problem z dopasowaniem adaptera hamulca.Rama to NS Bikes Majesty 2010, hamulec BB7, jest założony adapter i tarcza 160 i wszystko gra. Chcę założyć tarczę 140 i tu pojawia się problem. Mam adapter 160/140, ale po założeniu po 1 klocki nie obejmują całej tarczy, po 2 tarcza ociera o wewnętrzną stronę zacisku. Testowane na dwóch adapterach.
raven Opublikowano 13 Czerwca 2025 Opublikowano 13 Czerwca 2025 ale wiesz, że trzeba obrócić adapter w zależności od wielkości tarczy? poza tym trzeba zwrócić uwagę czy to tył czy przód, np. może być 160 przód, a 140 tył
liftlodz Opublikowano 13 Czerwca 2025 Opublikowano 13 Czerwca 2025 Załóż bez adaptera i powinno być ok
PeKa Opublikowano 23 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2025 ale wiesz, że trzeba obrócić adapter w zależności od wielkości tarczy? poza tym trzeba zwrócić uwagę czy to tył czy przód, np. może być 160 przód, a 140 tyłObrót nie zmienia wiele, nadal nie pasuje. Załóż bez adaptera i powinno być okNo nie ma opcji, w ramie jest mocowanie IS Stanęło na tym, że przy wymianie db7 na Deore m6100 wrzuciłem nową tarczę 160 i git!
Rekomendowane odpowiedzi