Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim !

Mam takie pytanie ponieważ planuje niebawem swój pierwszy start w  zawodach na szosie i ze względu na zasady organizatora wynika ,że termin wpłat świadczy o strefie czasowej startu czyli koniec około 350 osobowej grupy rowerowej. I pytanie brzmi czy jest sens takiego startu skoro jest taka ściana ludzi do przebrnięcia(spora szansa na duża stratę czasu już na samym początku) Trenuje już trochę więc chciałbym powalczyć o jakiś wynik. 

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Dziwne z tym startem zależnym od daty wpłaty wpisowego. Ja ci prawda nie mam zbyt dużego doświadczenia w startach ale tam gdzie byłem były ustalone strefy, były podane średnie czady na tym dystansie dla każdej strefy i wybierało się strefę na podstawie swojego czasu w jakim się dany dystans przejeżdża. 350 osób przed to trochę sporo ale na pierwszy raz, żeby zobaczyć o co chodzi można spróbować. Duża część amatorów nawet nie będzie się starała przeć na maksa od początku więc będzie łatwo ich wyprzedzić, choć fakt, że będą trochę blokować, przynajmniej w początkowej, wąskiej strefie startowej. Później się towarzystwo rozjedzie

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz też mnie to dziwi w ten sposób organizowanie stref startowych no ale cóż zrobić.

Dzięki za odpowiedź