asmaxx Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Opublikowano 19 Kwietnia 2025 (edytowane) Witam, Co by nie pisać szukam gravela od pół roku, mtb działa to mam czas wyrwać coś na dobrej promo. Ostatnio jednak coś mnie pcha w stronę eskera 7.0 bo zależy mi na montażu bagażnika a ten ma trochę otworów montażowych. W cenie ok 7k bo za tyle idzie go aktualnie wyrwać dostajemy już ramę w karbonie. Moje pytanie czy ktoś wie: 1. czy jest to mega sztywny rower czy rama trochę pracuje/amortyzuje? 2. jak z jakością lakieru, trafiłem na kilka opinii, że lakier łapie odpryski od much 3. jaka tam jest pozycja? wywodzę się z szosy i lubię dynamiczne ramy 4. słabe i mocne strony. Myślałem nad canyon grizl cf sl 6 axs, full carbon na bateryjkach (najniższa grupa) przy czym tu cena 10k. na linkach podobnie. Przymierzałem sie do cannondale topstone carbon na promo za ok 8.5k przy czym ten najcięższy bo prawie 11kg i ma dwie tarcze a celuję w 1x, can i kro 10kg. Ogólnie za eskerem przemawia polska firma, otwory na bagażnik, cena. Na moim miejscu jaki byłby Wasz wybór? jakiś inny model z 1x, otworami na bagażnik ( mogą być takie pod ortlieba quick rack na ośką nawet:) , karbon. THX Dzięki za pomoc, wielkie!! Edytowane 19 Kwietnia 2025 przez asmaxx Nowe dane
asmaxx Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2025 Ok temat Krossa sam się rozwiązał:)) film jak i komentarze pod filmem skutecznie mnie wyleczyły:)
Rekomendowane odpowiedzi