Skocz do zawartości

Deore xt

luk30mie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej. Czy ktos wie do czego sluzy przelacznik od spodu manetki przedniej przerzutki z pozycjami A i B. Jest to deore 2x10. I drugie pytaie czy w tym mechanizmie mozna zwiekszyc zakres naciagu linki? Problem jest taki ze jesli mam lancuch z przodu na malej zebatce a z tylu duzej to lancuch ociera o wozek. Jesli zaczne zmieniac naciag linki to mam identyczny problem tyle ze gdy przod jest na duzej a tyl na malej zebatce. Czyli tak jakby brakowalo zakresu naciagu linki. Dodam ze sruby maksymalnego i minimalnego wychylenia wozka nie ograiczaja zakresu jego pracy ( sa ustawione prawidlowo) dzieki za sugestie.

Edytowane przez luk30mie
Opublikowano

Mi się tak działo gdy przełączyłem ten przełącznik od spodu manetki. On jest po to by ograniczyć jeden najwyższy bieg, np. Z 3x10 zrobić 2x10.

Ja obecnie mam ustawione 3x10 mimo że z przodu mam tylko dwie zębatki i w takiej konfiguracji nic nie ociera.

Wysłane z mojej Nokii 3310

Opublikowano (edytowane)

Hej, ale w takiej konfiguracji nie musisz 2razy "nasisnac" manetke aby zmienic przelozenie z przodu?. Przelacznik masz ustawionyna A czy B ?. 

Edytowane przez luk30mie
Opublikowano

Przy tej konfiguracji mam pierwszy i drugi bieg, trzeci jest pusty, zablokowany śrubą od przerzutki. Nie wiem czy jest to A czy B, ale na wyświetlaczu to widać. Przy ustawieniu 3-rzędowym wskazówka jest skrajnie ułożona na 1 i 3 biegu. W przypadku 2-rzędowego ustawienia wskazówka nie dochodzi do ścianek wyświetlacza.