jim777 Opublikowano 31 Marca 2025 Opublikowano 31 Marca 2025 Rozkminiam zakup Tabou Blade 5.0 https://www.tabou.pl/produkt/rower-mtb-tabou-blade-29-5-0-20s-deore-2024/ albo Giant Talon 0 z 2024 roku, ale gdy juz prawie zdecydowałem okazało się, że tego typu rowery nie mają osłon na przednią przerzutkę i nie ma opcji dokupienia. Trochę deal breaker dla kogos kto nie ma zawsze ochoty ubierac się na rower jak na narty, tylko bardziej po prostu chce sobie na niego czasami wskoczyć choćby w codziennych portkach i pojechać do pracy, knajpy czy znajomych i nie ociekać w smarach po wszystkim. Polecicie jak to rozwiązać, a może jakis rower w podobnej klasie z osłoną? Generalnie zależy mi na tym żeby rower nie ważył za dużo (powyższe to na stronach producentów między 13.3 a 14kg), chętnie z lekkim i dobrej klasy amortyzatorem przednim (tamte mają powietrzne), dobrej klasy osprzęt itp. Nie planuje jakiś ekstremalnych tras, raczej po mieście, ale nie chcę bać się dziur i krawężników, oraz po ścieżkach leśnych, drogach polnych i innych ścieżkach rowerowych.
Rekomendowane odpowiedzi