Mazzieh69 Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Witam! Sparowałem Garmina z trenażerem Elite Kura, ku mojemu zdziwieniu Garmin pokazuje jakieś kosmiczne prędkości. Przy normalnym pedałowaniu pokazuje od 60 do 120 km/h. Wiecie może o co chodzi? Pozdrawiam Mazzieh Odnośnik do komentarza
dynek Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Prawdopodobnie problem leży w konfiguracji opcji "wheel size", którą się ustawia przy podpinaniu sensora. Edytowane 20 Października 2017 przez dynek Odnośnik do komentarza
WereWolf Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Pytanie jeszcze czy prędkość pochodzi z czujnika prędkości Garmina (w co wątpię, bo tu pokazywał by chyba bliższe prawdzie prędkości), czy z trenażera - jeśli ten ma taką opcję. Może problem leży w kalibracji trenażera? Odnośnik do komentarza
MadOnion Opublikowano 20 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 27 minut temu, WereWolf napisał: Pytanie jeszcze czy prędkość pochodzi z czujnika prędkości Garmina (w co wątpię, bo tu pokazywał by chyba bliższe prawdzie prędkości), czy z trenażera - jeśli ten ma taką opcję. Może problem leży w kalibracji trenażera? A gdzie byś zamontował czujnik prędkości garmina w tym trenażerze ? Odnośnik do komentarza
WereWolf Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 20 godzin temu, MadOnion napisał: A gdzie byś zamontował czujnik prędkości garmina w tym trenażerze ? Faktycznie, pisałem na szybko i nawet nie sprawdziłem co to za trenażer - myślałem, że standardowy z rolką. W takim przypadku jedyne co mi przychodzi do głowy to zła kalibracja, o ile taka jest możliwa z Garminem i tym trenażerem. Odnośnik do komentarza
dynek Opublikowano 21 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Jak najbardziej zła konfiguracja jest możliwa. W TrainerRoad też musiałem odpowiednio ustawić wartość wheel circumference, ponieważ pokazywał mi podobne wyniki jak koledze Mazzieh69. Znalazłem taki oto filmik instruktażowy od Elite: Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi