Rafał92 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Cześć, jestem Rafał. Długo się zbieram ale wiedziałem, że to w końcu zrobię ponieważ lubię fora internetowe a one niestety podupadają ale może moja osoba coś w tym pomoże 😛. Rowery to była moja pasja która niestety porzuciłem w wieku 18 lat i tego żałuję. Ale się zrehabilitowałem i od kilku lat znów jeżdżę i coraz bardziej rower pochłania moje życie :). Około 4-5 lat temu udałem się do piwnicy po mojego Treka 4500 z 2006 roku mam go od nowości, mając wtedy 14 lat była to moja maszyna enduro/dual/zjazdowka w żadnym wypadku xc :p. pojeździłem tak z dwa lata głównie do pracy ale po sytuacji gdy przedni hamulec mi się rozpiął a tylni zamarzł postanowiłem stworzyć coś nowego. Tak właśnie powstał na zakupionej ramie DC Pitbull mój dziecięcy sen. (Dodam również jego zdjęcie). Na nim zacząłem odwiedzać lokalne miejscówki i coraz bardziej się zajawiać, choć nie był to rower idealny, do samej jazdy czy podjazdów za krótki, ciągle zapiekającą się sztyca itp. Zapragnąłem, około rok temu sprawić sobie rower enduro. Choć nie koniecznie na początek najdroższy i tak wypatrzyłem w fajnej cenie nie młody już Whyte G150. W zasadzie ciężko było znaleść lepszy pojazd i to już na kole 27.5 w takiej gotówce. Przeanalizowałem pojechałem i kupiłem… i już przepadłem, wkręciłem się na maksa zwiedzając różne miejsca i jeżdżąc po szlakach czerwonych/niebieskich. W roku 2024 głównie bywałem w Rabce ale też parę razy w Myślenicach odwiedziłem też enduro trials w Bielsku oraz Szczyrk. Moj Łajt przeszedł kilka usprawnień oraz doprowadziłem go przyzwoitego stanu. jeździ się naprawdę fajnie i rok 2025 spędzę na nim a później zobaczymy :). Mam nadzieję że mój rowerek się spodoba a ja nie zanudziłem opowieścią Bike Check: Rama: Whyte G-150 rozmiar L Amortyzator: Sr Suntor Durolux R2C2 170mm Damper: Rockshox Monarch Rt3 Stery: fsa Hamulce: Sram guide R Tarcze: Galfer 203/180 Klocki: EBC metaliczne Manetka: Shimano SLX Przerzutka: Shimano Deore XT Koła: Obręcz przód: Dt Swiss e512 Piasta: Ztto Opona: Schwalbe Magic Marry Soft 2.4 Obręcz tył: Mavic en321 Piasta: Ztto Opona: Schwalbe Magic Marry BikePark 2.35 Korba: Sram Gx 175mm Kierownica: RaceFace Chester Mostek: DaBomb Mk2 Gripy: Odi Sztyca: Ks Lev 150mm Pedały: DMR Bikes
Rekomendowane odpowiedzi