PajBajk Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Cześć, czy ktoś korzysta lub korzystał z poniższych modeli expanderów? Zastanawia mnie, który będzie najlepiej zabezpieczał rurę i najmniej problematyczny. Dość istotnie różnią się w pod względem konstrukcji: - Accent Ac 900 (ok 50 pln), ryflowana powierzchnia - Token TK299 (ok 100 pln) - tworzywo na styku z rurą - FSA TH-883 (ok 60 pln), gładka powierzchnia Ewentualnie może znacie jescze jakiś inny model? Pozdrawiam
Greg29 Opublikowano 21 Stycznia Opublikowano 21 Stycznia Generalnie ekspandery typu jak ten pierwszy Accenta są chyba najlepsze. Ten ostatni jest za krótki i może uszkodzić/rozsadzić rurę - kiedyś był taki problem w Kellysach Soot, za krótki ekspander uszkadzał rurę. Ekspander powinien być możliwe długi, czytałem, że około 5 cm. Ja rok temu kupiłem Kellysa Soot 50 i profilaktycznie kupiłem też od razu ekspander Pro 5 cm (z wyglądu bardzo podobny do tego Accenta) bo taki był polecany na forach ale okazało się, że ten fabryczny jest dość długi, około 4,5 cm (konstrukcyjnie podobny do tego drugiego od Tokena ale nie plastikowy tylko aluminiowy) więc zostawiłem fabryczny. W tym Pro był taki problem, że kapsel odkręca się jednym imbusem a sam ekspander "rozpiera" się czy później skręca innym imbusem, większym i jak jest skręcony to wpada do środka rury i trzeba mieć jakąś długą śrubę o średnicy tej od kapsla, żeby go nakręcić na nią i wyjąć 1
Rekomendowane odpowiedzi