patrykpátryk Opublikowano 21 Stycznia 2025 Opublikowano 21 Stycznia 2025 (edytowane) Witam, zabieram się do zakupu gravela na ten sezon, poszukuje czegoś wygodnego z uwagi, że najczęściej robię trasy 150/250km. Aktualnie jeżdżę na Cannondale Synapse 105 rozmiar 56, szukam czegoś trochę bardziej wygodnego, z delikatnie bardziej wyprostowaną pozycją. Póki co wybór zawęziłem do MERIDY Silex 300 i GIANT revolt 1. Jaki rozmiar brać pod uwagę przy 184cm wzrostu i przekroku 87/88cm. Według opinii ludzi MERIDA - M, a GIANT raczej L. Może ktoś coś podpowie, podzieli się własnym doświadczeniem, albo zaproponuje coś o podobnej geometrii? Edytowane 21 Stycznia 2025 przez patrykpátryk Dodanie zdjęć
Greg29 Opublikowano 21 Stycznia 2025 Opublikowano 21 Stycznia 2025 Merida wydaje się bardzo długa, może wymagać wymiany mostka na krótszy. W Giancie sprawdź też rozmiar ML, ja przy wzroście 183 cm i przekroku 87 cm taki rozmiar bym wybrał. Ja mam Kellysa Soot 50 i byłem na granicy rozmiarów - wg producenta pasował zarówno M jak i L a też chciałem coś wygodniejszego, więc wybrałem L, żeby była wyżej kierownica i wymieniłem mostek na 2 cm krótszy
Rekomendowane odpowiedzi