staszek.s Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Hej, Pytanie mam do znawców oferty Srama😊 Do tej pory miałem Speca Crux na Shimano, ale z fajną korbą. Otóż była tam korba Speca S-Works, węglowa, z tarczami Rotor i z miernikiem mocy Quark w pająku. Miernik ten co oczywiste był obustronny. Jest to dla mnie o tyle istotne że mam trochę połatane kolano w lewej nodze i z reguły rozkład mocy mam w okolicach 42-43 % na lewą stronę... Zmieniam rower, w nowym będzie pełna grupa Sram Rival Etap AXS XPLR w układzie 1x12 i z korbą SRAM RIVAL 1 DUB 42T (172.5). Do tej korby Sram oferuje miernik Quark w lewym ramieniu – dość fajny cenowo bo w okolicach 1000 PLN, ale jest on jednostronny co w mojej sytuacji się nie sprawdzi.. No i właśnie tu pytanie – Shimano w miarę znam, Sram to póki co dla mnie wody nieznane a modeli, systemów mocowań, wersji jest sporo... Co konkretnie mogę włożyć w moja korbę, ewentualnie jaki pająk (dobrze żeby nie był w cenie nerki😊 żeby uzyskać pomiar obustronny? Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi😊
Rekomendowane odpowiedzi