Gość Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Hej, jestem "szczęśliwą" posiadaczką krótszej lewej nogi. Mam bloki przesunięte w lewym bucie w stronę palców, ale nadal odczuwam różnicę w nacisku lewej i prawej stopy. Zastanawiałam się nad zamontowaniem krótszego lewego ramienia korby. Obecnie posiadam korbę SLX M660 o długości ramion 170mm. Czy wszystkie korby Shimano na HT2 mają identyczny sposób mocowania ramion? To znaczy - jeśli kupię np. ramię od korby na ht2 z innego zestawu, to będzie to pasować? Ciężko też jest ogólnie z dostępnością korby o długości 160-165mm lub samego ramienia. Królują rozmiary od 170 w górę. Myślałam też już nawet, żeby wstawić korbę na 175mm i lewe ramię przełożyć z obecnej. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Będa pasować. Ale jeśli różnica w długości nóg nie jest duża to może lepiej inaczej ustawić siodełko? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Dzięki za info! Różnica to ponad 1cm i już z siodełkiem też kombinowałam, jak koń pod górę. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Zmartwiłaś mnie,bo ja mam różnicę prawie 1,5 cm wynikająca z wady postawy i nigdy się nad ty nie zastanawiałem...a tera zbędę jeździł i myślał A tak na marginesie to fajnie byłoby spotkac się w realu, tym bardziej że jesteśmy z tego zamego miasta. Daj znać w jakim rejonie bujasz się z mężem to może uda mi się tam wybrac Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Okolice Muchoboru. Trza się kiedyś zgadać Odnośnik do komentarza
Pitt35 Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Cześć Ja mam jakiś 1 cm lewą kość piszczelową krótszą. Kiedyś zrobiłem sobie profesjonalny bikefitting po przesiadce na spd i wtedy to wyszło. Założyłem sobie podkładki pod blok w lewym bucie i jest ok. Spróbuj najpierw z butem i blokiem. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 To fajnie, ja Gądów Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 (edytowane) @Pitt35 a te podkładki to kupiłeś jakieś dedykowane? Ja sobie ostatnio wycięłam podkładki z tabliczki przeciwpożarowej, ale po pierwsze o mało się nie zabiłam chodząc w takim bucie z wystającym blokiem, a po drugie strasznie źle wpinał mi się blok w pedał. Edytowane 18 Październik 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
Pitt35 Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Nie kupiłem ich. Jak byłem na bikefittingu to je dostałem gratis. Wyglądają tak: Trzeba też dać trochę dłuższe śruby. Co do wystającego bloku na początku było to może trochę upierdliwe chodząc po asfalcie ale teraz już się przyzwyczaiłem i nie czuję już tego. Co to wpinania w pedał to bez problemu się zapina. 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 I masz jedną podkładkę czy dwie? Jaką wysokość ma jedna? Odnośnik do komentarza
Pitt35 Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 Mam jedną. Wysokość niestety nie pamiętam może ze 3-4 mm ale to w zupełności wystarczyło dla mnie. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 19 Październik 2017 Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 17 godzin temu, Sziva napisał: I masz jedną podkładkę czy dwie? Jaką wysokość ma jedna? http://bazarrowerowy.pl/shimano-podkladki-dystansowe-blokow-spd.html dostawa 1-3 dni roboczych Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi