Bartolomeo13 Opublikowano 24 Października 2024 Opublikowano 24 Października 2024 Chce zakupić nawigację rowerową dla rowerów: XC (pagórkowate niziny, lasy) i Trail/All-Mountain (góry), proszę o poradę doświadczonych użytkowników takich urządzeń co wybrać wg tych preferencji: 1. Chcę, aby nawigacja pokazywała trasę na zasadzie komunikatów - strzałka, że za 50 m skręcić w prawo itp lub linii (ścieżki) na wyświetlaczu ze wskazaniem punktu (punktem tym jest nawigacja/rowerzysta). Nie zależy mi na dokładnych mapach (OpenStreet) wyświetlanych na ekranie nawigacji. Komunikaty mają być proste i czytelne, a nawigacja ma prowadzić abym nie zgubił się na ścieżkach w trakcie jazdy. 2. Aby wyświetlała ślady w formacie GPX, które mogę pobrać z Trailforks. 3. Dobrze gdyby dodatkowo wyświetlała dane typu: aktualna prędkość, maksymalna, średnia, dystans, rzeczywisty czas jazdy. 4. Dobry uchwyt na kierownicę (drugi z rowerów ma tak krótki mostek, że w tym miejscu się nie zamontuje) mocowany na śruby (nie ma gumki) abym dobrze trzymało na wertepach i abym mógł łatwo i szybko montować nawigację na różnych rowerach. 5. Brak dodatkowych kabli, czujników abym nie musiał prowadzić linek do szprych itp. Jeśli jeszcze są jakieś funkcje o których nie wspomniałem, a warto je mieć proszę o info.
Greg29 Opublikowano 25 Października 2024 Opublikowano 25 Października 2024 Poczytaj o IGPSPORT BSC200 i 300 i o XOSS NAV Plus - na AliExpress kupisz je w rozsądnych pieniądzach
Bartolomeo13 Opublikowano 28 Października 2024 Autor Opublikowano 28 Października 2024 Dzięki, tak spotkałem się z tym modelem, chyba to rozsądny wybór.
Otto Opublikowano 6 Listopada 2024 Opublikowano 6 Listopada 2024 Zależy jaki masz budżet, ja polecam Wahoo Bolt v2. Bardzo dobra widoczność, świetny ekran, nawigacja dźwiękowa i diody wskazujące manewr, bardzo przyjemna i prosta obsługa, długo trzymająca bateria.
Bartolomeo13 Opublikowano 6 Listopada 2024 Autor Opublikowano 6 Listopada 2024 Kupiłem Igpsport GPS BSC200, czkam aż przypłynie z Chin. 1
Rekomendowane odpowiedzi