Trotyll Opublikowano 21 Października 2024 Opublikowano 21 Października 2024 Pacjent to Unibike Geos. Jako iż gwarancja na plecy mi się skończyła i wydawało mi się że tak jakoś "leżę" na rowerze wyciągnięty to zachciało mi się skrócić mostek. Pytanie, czy patrząc na załączone zdjęcia przewody hamulcowe są poprowadzone prawidłowo ? Chodzi mi o to że kierownica i mostek mają teoretycznie otwory pod prowadzenie przewodów, a one są wsadzone tylko pod owijkę i tą plastikową osłonę pod mostkiem. Ma tak być czy one powinny iść od klamek wewnątrz kierownicy i dalej wewnątrz mostka w ramę ?
vdcmike Opublikowano 23 Października 2024 Opublikowano 23 Października 2024 Jeśli masz kierownicę pozwalającą na wewnętrzne prowadzenie to z tym mostkiem na foto można tak zrobić, że są zupełnie ukryte.
Trotyll Opublikowano 23 Października 2024 Autor Opublikowano 23 Października 2024 Właśnie o to chodzi czy one tam nie powinny być włożone podczas składania roweru,to jest oryginalny mostek od tego roweru. Na zdjęciu 2 słabo widać otwór , poniżej widać to już lepiej, linki wyłażą spod owijki, a nie z otworu w kierownicy. Gdybym dorwał drugiego geosa to by można było to sprawdzić, błąd serwisu czy tak mają wszystkie.
Trotyll Opublikowano 24 Października 2024 Autor Opublikowano 24 Października 2024 (edytowane) No więc tak, gdyby kogoś interesowało - w zależności od tego gdzie kupicie Geosa to możecie mieć przewody wewnątrz kierownicy lub nie - nie ma jakiegoś standardu według którego montują ten rower. Oryginalna odpowiedź z Unibika "na etapie produkcji roweru UNIBIKE GEOS nie montujemy owijki a co za tym idzie to serwisant przygotowujący rower decyduje o sposobie zamocowania przewodów. Zwykle przewody prowadzone są pod owijką. Otwory w kierownicy umożliwiają montaż przewodów wewnątrz - jednak jest to trudniejsze i bardziej pracochłonne - dlatego jest rzadko stosowane.". Podsumowując - można ale po co i tak będzie Pan zadowolony... Edytowane 24 Października 2024 przez Trotyll
Rekomendowane odpowiedzi