jurellas Opublikowano 16 Października 2024 Opublikowano 16 Października 2024 (edytowane) Dzień dobry. Jest to mój pierwszy post więc przede wszystkim pragnę się grzecznie przywitać 😁 Jak w tytule poddałem mój dwuletni rower górski konwersji w skład wchodzi silnik 750W oraz bateria bidoniowa 15Ah Samsung. Jest doskonały czujnik nacisku który bardzo łagodnie podbija moc,jest też manetka do ręcznego dodawania mocy. Ten ręczny to raczej nie będzie potrzebny ponieważ rower używam do wycieczek górskich,no chyba jedynie jako wspomaganie do bardzo ostrego spaceru pod górę. Mam to szczęście że mieszkam niemalże w Beskidzie Małym tak że szlaków rowerowych jest pod dostatkiem. Ogólnie konwersją jestem zachwycony,mam prawie 60lat i na razie nie planowałem tego ale nie żałuję. Z uwag to na obecną chwilę mogę doradzić żeby zastosować podkładkę z twardej gumy pomiędzy silnik i dół ramy gdzie wychodzi linka tylnej przerzutki ponieważ silnik podczas pracy dogniata pancerz i biegi nie schodzą w dół. Można też wyjąć linkę z ramy i puścić obok silnika, na razie spróbuję z podkładką. Koszt konwersji 2.800 rower 2.200 z groszami i dziadzia zadowolony 😉 Pozdrawiam wszystkich 👋 Edytowane 20 Października 2024 przez jurellas
Rekomendowane odpowiedzi