Gość Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Jak w temacie. Macie jakieś sprawdzone, porządne dętki do 29", najlepiej się sprawdzające dla szerokości opon 2,20"? Interesuje mnie możliwie jak najlepszy, (czyt. najkorzystniejszy) wybór w stosunku wytrzymałość - waga. Cena nie gra roli.
Franz Mauer Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Continental lub Vredestein.
Antyszprycha Opublikowano 17 Października 2017 Opublikowano 17 Października 2017 Potwierdzam Continental. One są w rozmiarze dla opon o szerokości od 1.75 2.35 o ile się nie mylę. Dziś akurat zakupiłem 3 sztuki
Red Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 Dętki Conti to nie najlepszy wybór. Główny powód dla którego przeszedłem na system bezdętkowy. W sezonie zużyłem 10szt. Zdarzają się egzemplarze nietrzymające powietrza. Łatki nie chcą się tego trzymać nawet na kleju Continental'a a tym bardziej zwulkanizować. Na plus jest rozkręcamy wentyl presta, pozwalający wlanie uszczelniacza ale i tak wolę podstawowe modele Schwalbe.
jedras Opublikowano 18 Października 2017 Opublikowano 18 Października 2017 Ja używam podstawowych modeli Schwalbe w różnych rowerach do różnych opon i jest ok. Wersje odchudzane próbowałem raz do Furious Fred i więcej nie chcę mieć z tym nic wspólnego... co chwilę kapeć. W następnym sezonie, a raczej po zimowym sezonie będę w rowerze MTB przechodził na mleko. W kwestii wytrzymałość/waga to polecił bym Ci Maxxis DH, ważą 2,5-3 razy więcej niż Schwalbe, ale są 10 razy wytrzymalsze Nie wiem tylko czy produkują je pod 29 cali, używam 26.
Puncu Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Maxxis DH to nieporozumienie. Dętka waży 465g?A przebija się jak każda inna. Ja od paru lat w zjazdówce używam dętek Schwallbe Standard i zero problemów, zero kapci, przy ciśnieniu 1,8 bara Wysłane z mojej Nokii 3310
Andrzej Sawicki Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Proszę bardzo, najlepsza "dętka" 29". 35 minut temu, Puncu napisał: Ja od paru lat w zjazdówce używam dętek Schwallbe Standard i zero problemów, zero kapci, przy ciśnieniu 1,8 bara Co sugeruje, że więcej zależy od opony niż od dętki. Bo raczej nie od stylu jazdy w Twoim przypadku.
Red Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) @Andrzej Sawicki, to oczywiste. Nawet kolega od papierowego Furious Fred'a to mimowolnie potwierdził. Także opona dyktuje jak bardzo narażeni jesteśmy na snakebite'a bo to ona musi dogadać się z obręczą. I na koniec to co napisałem wyżej. Dętka musi trzymać powietrze (co można zniwelować dolewając uszczelniacza) oraz dać się zakleić i zwulkanizować a nie, jak to jest w przypadku Conti, łatki puszczają po tygodniu. Edytowane 19 Października 2017 przez Red
Eisteufel Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Przejdź na system tubeless i po kłopocie, od maja aż do teraz 0 kapci a ważyłem ponad 100kg jak zacząłem jeździć
Rekomendowane odpowiedzi