NervUs Napisano 17 Październik 2017 Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 Mam do zaznajomionych w temacie dwa pytania. 1. Czy długość osi korb szosowych w systemie HTII jest taka sama? 2. Czy przy zmianie napędu na 11s 105 będę nadal mógł ozywać obecnej korby FC R565 (teoretycznie dedykowana po 9s, 10s)? Odnośnik do komentarza
Nurek_ Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 1. Tak, korby szosowe mają taką samą długość osi. Wydaje mi się że różnią się długością osi korby szosowe i mtb - w MTB-kach mufa jest szersza. 2. Powinno się dać. Jeśli korba jest pod 10, to łańcuch 11 będzie działał, łańcuchy 10 i 11 mają taką samą szerokość wewnętrzną. Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 18 Październik 2017 Udostępnij Napisano 18 Październik 2017 A mufy szosowe przypadkiem nie mają 70mm szerokości?Korby MTB na pewno różnią się od siebie długością osi. Jedne są pod mufe 68/73mm a drugie pod 83mm. Są jeszcze mufy 100mm ale nie pod HT II.Z korbami szosowymi nie miałem dużo do czynienia.Wysłane z mojej Nokii 3310 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi