Skocz do zawartości

Mostek -15, -17 stopni.

egzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam mostka do mojego GT takiego jak w temacie 90. Ewentualnie 100 mm.

Trudność jest taka, że koniecznie biały lub pomarańczowy.... Szukam i nie mogę znaleźć.

Aktualnie mam -6 90mm położony na zero. Przesiadając się z szosy na górala, jakoś tak za prosto mi. Testowałem już to z jakimś mostkiem bezmarkowym o takim kącie. Pasuje.

Teraz tylko znaleźć coś fajnego nie kosztującego krocie. :)

Pomożecie?

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Kurcze, może warto kupić nienajdroższy czarny i dać go do profesjonalnego malowania? Twój kombajn wygląda świetnie i przyznam, że nawet pomarańczowy mostek zeszpeciłby go. Tak uważam...

Kiedyś na zawodach widziałem goscia, który kupił mostek UNO (budżetowy) i dał go do malowania proszkowego.

Możesz pójść w czerń, która bedzie spójna z siodełkiem i goleniami amortyzatora. Kto wie czy Accent z białą wstawką nie byłby własciwym łączącym czeń i biel elementem roweru ...? :) 

Mostek jak mostek, taką część z alu ciężko zepsuć. Ale śrubki Accent daje miękkie -- łatwo rozwalić im końcówki, nawet pilnując siły kluczem dynamometrycznym. (Mówię o Accent Seventeen).

@egzo23 Mam Accent Seventeen i nie mam z nim żadnego problemu. Ma bardzo trwałą matową powłokę z lakierowanymi wstawkami (właśnie to ten biały pasek z napisem seventeen), która nie poddaje się takim łatwym uszkodzeniom i jak na tak duży kąt jest dość lekki. Aby nie niszczyć śrub wystarczy nie dokręcać na siłę. Ja do montażu stosuję carbogrip i siłę 4Nm, a elementy są jak zespawane do siebie.

A co się zdarzyło, że zrażony jesteś do tej marki? Pytam, bo mam wręcz odwrotne odczucia.

Witam, na czym polegają stopnie w mostkach? Im więcej na minusie tym mostek będzie bardziej pochylony w dół? Jeżeli tak to szukam właśnie takiego mostka, który będzie dość fajnie wyglądał, będzie kompatybilny z tą kierownicą https://www.giant-bicycles.com/pl/kierownica-contact-slr-aero--karbonowa oraz z widelcem z tego roweru https://www.giant-bicycles.com/pl/tcr-advanced-3-2017 
Poszukiwałbym do niego też karbonowe stery i podkładki. Obecnie nad mostkiem posiadam dwie podkładki i końcową podkładkę, a pod mostkiem podkładkę, i ten główny ster. Mostek domyślny. 

Jakbyście jeszcze do tego pokazali mi uchwyt do Garniaka 520 było by świetnie :D

Uchwyt, który garmin daje w bundle chyba mi się nie zmieści.