Skocz do zawartości

Mostek -15, -17 stopni.

egzo23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam mostka do mojego GT takiego jak w temacie 90. Ewentualnie 100 mm.

Trudność jest taka, że koniecznie biały lub pomarańczowy.... Szukam i nie mogę znaleźć.

Aktualnie mam -6 90mm położony na zero. Przesiadając się z szosy na górala, jakoś tak za prosto mi. Testowałem już to z jakimś mostkiem bezmarkowym o takim kącie. Pasuje.

Teraz tylko znaleźć coś fajnego nie kosztującego krocie. :)

Pomożecie?

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ano właśnie.
Taki mam teraz.

Opublikowano

Ja w swoim GT mam mostek Accent Seventeen (17st), ale pomarańczowego nie ma, a jedynie czarny z białymi wstawkami.

accent_stem_seventeen_black-white_0_0.jpg
Opublikowano

Już jest coś do przodu. Gdyby był cały biały to by ideał był

Opublikowano

Miałem taki w szosie 7 stopni... Jakość lakieru to jest pomyłka

Opublikowano

Masz bardzo wysokie wymagania, a niestety możliwość wyboru żadną. Pozostaje ryzyko na aliexpress :/

Możesz zamówić porządnie wykonany mostek TUNE za bagatela 700 zł. Wtedy masz idealnie pod kolor ;)

Opublikowano

Chyba wezmę jakieś PRO 17 stopni 90mm.
Będzie to wyglądać po ludzku? Cały biały rower
be2d244a488a9ca4cb2d685fc2aba8a7.jpg
Niby czarne golenie amorka, czarne koła...

Opublikowano

Średnio to będzie wyglądało. Nie masz jakiegoś starego aby tylko prawdzic czy kolorystyka będzie ok?

Opublikowano

Nie mam. Tamten od kolegi pożyczyłem. Był jakoś niby czarny. Ale cały obity. Więc przekłamywał kolor.

Opublikowano

Kurcze, może warto kupić nienajdroższy czarny i dać go do profesjonalnego malowania? Twój kombajn wygląda świetnie i przyznam, że nawet pomarańczowy mostek zeszpeciłby go. Tak uważam...

Kiedyś na zawodach widziałem goscia, który kupił mostek UNO (budżetowy) i dał go do malowania proszkowego.

Możesz pójść w czerń, która bedzie spójna z siodełkiem i goleniami amortyzatora. Kto wie czy Accent z białą wstawką nie byłby własciwym łączącym czeń i biel elementem roweru ...? :) 

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

To już kwestia gustu :) Mi osobiście się ten PRO nie podoba.

Opublikowano

A jak z jakością tego accenta? Bo mam lekki uraz do marki

Opublikowano

Mostek jak mostek, taką część z alu ciężko zepsuć. Ale śrubki Accent daje miękkie -- łatwo rozwalić im końcówki, nawet pilnując siły kluczem dynamometrycznym. (Mówię o Accent Seventeen).

Opublikowano

@egzo23 Mam Accent Seventeen i nie mam z nim żadnego problemu. Ma bardzo trwałą matową powłokę z lakierowanymi wstawkami (właśnie to ten biały pasek z napisem seventeen), która nie poddaje się takim łatwym uszkodzeniom i jak na tak duży kąt jest dość lekki. Aby nie niszczyć śrub wystarczy nie dokręcać na siłę. Ja do montażu stosuję carbogrip i siłę 4Nm, a elementy są jak zespawane do siebie.

A co się zdarzyło, że zrażony jesteś do tej marki? Pytam, bo mam wręcz odwrotne odczucia.

Opublikowano

Pierwotnie moja szosa miała byś być na bazie accenta apexa. Kupiłem set ramę i widelec. Przyszło.... Rama wgnieciona, lakier schodził pod paznokciem.

Opublikowano

Wada fabryczna była. Ramę bez problemu zwróciłem.

Opublikowano

Ja często kupuję osprzet tej marki i jeszcze nie zawiodłem się, choc ramy jeszcze nie kupowałem :) Więc bedę uważał.

Opublikowano

Z tego co szukałem to nie.

Opublikowano

Ten będzie . 

Z racji tego, że lubię tą markę i wszystkie rurki w obu rowerach mam ritcheya :)

36f5623c4208803fda8aae1904d2.jpg
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, na czym polegają stopnie w mostkach? Im więcej na minusie tym mostek będzie bardziej pochylony w dół? Jeżeli tak to szukam właśnie takiego mostka, który będzie dość fajnie wyglądał, będzie kompatybilny z tą kierownicą https://www.giant-bicycles.com/pl/kierownica-contact-slr-aero--karbonowa oraz z widelcem z tego roweru https://www.giant-bicycles.com/pl/tcr-advanced-3-2017 
Poszukiwałbym do niego też karbonowe stery i podkładki. Obecnie nad mostkiem posiadam dwie podkładki i końcową podkładkę, a pod mostkiem podkładkę, i ten główny ster. Mostek domyślny. 

Jakbyście jeszcze do tego pokazali mi uchwyt do Garniaka 520 było by świetnie :D

Uchwyt, który garmin daje w bundle chyba mi się nie zmieści.