SI2WY Napisano 14 Październik 2017 Udostępnij Napisano 14 Październik 2017 Czy macie jakies patenty na parujace okulary w wilgotna pogode? Antypary dzialaja przez 10-15 minut a potem tylko mgla. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 14 Październik 2017 Udostępnij Napisano 14 Październik 2017 Testowałem m.in.: szkła z wbudowaną powłoką antifog --> FAIL, psikany płyn antifog --> FAIL, nałożenie pianki do golenia, a następnie jej usunięcie i wypłukanie szkieł w wodzie --> FAIL, nałożenia pasty do zębów, a dalej to samo co powyżej - FAIL. Powyższe sposoby pomogły jedynie na postojach w ciepłą pogodę o niskiej wilgotności. W pozostałych przypadkach niestety nie. Słyszałem że jest jeszcze jakiś gęsty krem, ale szczerze mówiąc poddałem się Odnośnik do komentarza
SI2WY Napisano 14 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Październik 2017 No wlasnie a w taka aure blotem po oczach ciagle napierdziela?? Odnośnik do komentarza
Red Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 Próbował ktoś ziemniaka? A tak na poważnie to wszystkie te patenty pomagają w pomieszczeniach zamkniętych. Odnośnik do komentarza
GrochowaMTB Napisano 1 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudzień 2017 Myślę, że: 1. Otwory wentylacyjne w okularach 2. Odpowiednia konstrukcja kominiarki, komina. która nie pozwala na zbyt mocne wypuszczanie wydychanego powietrza górą, po policzkach. Odnośnik do komentarza
.::Piotr::. Napisano 2 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudzień 2017 20 godzin temu, GrochowaMTB napisał: Odpowiednia konstrukcja kominiarki, komina. która nie pozwala na zbyt mocne wypuszczanie wydychanego powietrza górą, po policzkach. Ja zawsze kominiarkę mam założoną tak żeby nosa nie zakrywała i nie mam większego problemu z parowaniem szyb podczas jazdy. Gdy się zatrzymuję to w 20 sekund okulary za mgłą ale po ruszeniu i przejechaniu ok 100metrów już wszystko widać a na ten czas troszkę osuwał okulary na czubek nosa... Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 2 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudzień 2017 Za wolno jeździcie. 1 Odnośnik do komentarza
GrochowaMTB Napisano 2 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudzień 2017 1 godzinę temu, Andrzej Sawicki napisał: Za wolno jeździcie. Ha ha... dawaj na ustawkę Odnośnik do komentarza
cywil Napisano 3 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudzień 2017 Kiedyś w asg na okulary smarowali szamponem dla dzieci Bambino i to ponoć pomagało ale osobiście nie testowałem Odnośnik do komentarza
de Villars Napisano 3 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 3 Grudzień 2017 Ja z praktyki w asg mogę polecić pastę do mebli Cyprys. Nie było najmniejszej szansy, by coś zaparowało. A w asg okulary były dużo bardziej narażone na parowanie, gdyż ze względu na specyfikę tej zabawy stosuje się ochronę oczu mocno przylegającą do twarzy, np. gogle, co znakomicie utrudnia bądź wręcz uniemożliwia cyrkulację powietrza. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi