Skocz do zawartości

Łączność ze Zwiftem, problem

tri_kajtek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, tri_kajtek napisał:

A używałeś jakiegoś przedłużacza USB? Czy podpiąłeś bezpośrednio do kompa i trybi? Nie ma żadnych strat sygnału?

Tak użyłem przedłużacza trzy metrowego i trzecia jazda godzinna na ZWIFTcie i nic nie zrywa także można używać przedłużaczy:)

Opublikowano
23 minuty temu, kris1978 napisał:

Tak użyłem przedłużacza trzy metrowego i trzecia jazda godzinna na ZWIFTcie i nic nie zrywa także można używać przedłużaczy:)

W przypadku anteny Tacx domyślam się, że nie ma problemu, jednak zastanawiam się jak to jest w przypadku tej z aukcji na allegro ;) Czy przedłużacz potrzebny czy nie 

Opublikowano
Godzinę temu, tri_kajtek napisał:

W przypadku anteny Tacx domyślam się, że nie ma problemu, jednak zastanawiam się jak to jest w przypadku tej z aukcji na allegro ;) Czy przedłużacz potrzebny czy nie 

Trybi bez żadnego problemu, bez przedłużacza, komputer stoi obok przedniego koła.

Opublikowano

Dokładnie jak będziesz miał komputer do 2 metrów nie dalej od roweru to bez przedłużki powinno śmigać, zobaczysz sam w razie co dokupisz przedłużacz.

Opublikowano
Dnia 2.11.2017 o 12:11, andersik napisał:

Ja też w Decathlonie ale zdecydowałem się na Elite Intera Smart.

Ja również, jutro kurier.

Kolego, czy już rozwiązałeś problem?
konieczny zakup usb ant+ czy chodzi po bt?

Opublikowano
20 godzin temu, KaKa napisał:

Ja również, jutro kurier.

Kolego, czy już rozwiązałeś problem?
konieczny zakup usb ant+ czy chodzi po bt?

Niestety po BT nie dało rady, po zakupie ANT+ wszystko super

• Pomógł 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@andersik Możesz napisać dokładniej jak sprawuje się trenażer i odbiornik ANT+? Rozważam zakup identycznego zestawu i chciałbym wiedzieć jaka jest funkcjonalność, czy rzeczywiście sprzęt nadaje się do apek typu Zwift itp.

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
Dnia 23.12.2017 o 00:00, LuckyLuke napisał:

@andersik Możesz napisać dokładniej jak sprawuje się trenażer i odbiornik ANT+? Rozważam zakup identycznego zestawu i chciałbym wiedzieć jaka jest funkcjonalność, czy rzeczywiście sprzęt nadaje się do apek typu Zwift itp.

pozdrawiam

Przejechałem na trenażerze 1500km i jak narazie brak problemów. Trenażer jest cichy nie ma problemu z przeszkadzaniem sąsiadą. Początkowe problemy z łacznością rozwiązał całkowicie zakup ANT+. Obecenie głównie korzystam ze Zwift'a taka forma treningów nie jest nużąca i daje w miare realne odczucia z jazdy, Zwift zmienia obcążenie w zależności od terenu lub formy wybranego treningu. Jedyny drobny mankament to osadzający się brud na rolce, który jest dość uciążliwy w czyszczeniu. Może ktoś ma jakiś dobry sposób?

Edytowane przez andersik
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Możecie jeszcze polecić jakąś antenę ANT na usb? Ta wyżej tu podana na allegro już jest niedostępna.

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Hej,

Probuje polaczyc tack vortex z kompem i telefonem.  Telefon widzi przez BT trenazer. I co dalej zrobic w aplikacji w telefonie ? Jak wchodze w "game" juz cos powinno pokazywac? W "game" mam w prawy gornym rogu ikonke bluetooth i swieci sie na pomaranczowo. Jak na nia klikne wyskakuje komunikat There are no connections.... itd.  A telefon widzi trenazer z przez bluetooth i sa polaczeni.

Dziala, wywalilem z menu bluetooth trenazer i dodalem ponownie.

Ale ogolnie obraz podczas jazdy na zwift nie idzie plynnie. Czy zwift tak juz ma, czy to wina jakichs kodekow? Lekko tnie. Widzialem takie cos na polskich filmach z netu ale myslalem, ze przy nagrywaniu taki efekt powstal. Edit, jak podłacze trenazer przez bluetooth to tak tnie. Jak ogladam innych urzytkownikow bez podlaczonego trenazera to nie tnie. Mozliwe, ze bluetooth zamula.

Ktoś się orientuje, dlaczego CONTROLLABLE nie znajduje?

zwift.jpg

Edytowane przez PiotrRockrider
Opublikowano
2 godziny temu, PiotrRockrider napisał:

Hej,

Probuje polaczyc tack vortex z kompem i telefonem.  Telefon widzi przez BT trenazer. I co dalej zrobic w aplikacji w telefonie ? Jak wchodze w "game" juz cos powinno pokazywac? W "game" mam w prawy gornym rogu ikonke bluetooth i swieci sie na pomaranczowo. Jak na nia klikne wyskakuje komunikat There are no connections.... itd.  A telefon widzi trenazer z przez bluetooth i sa polaczeni.

Dziala, wywalilem z menu bluetooth trenazer i dodalem ponownie.

Ale ogolnie obraz podczas jazdy na zwift nie idzie plynnie. Czy zwift tak juz ma, czy to wina jakichs kodekow? Lekko tnie. Widzialem takie cos na polskich filmach z netu ale myslalem, ze przy nagrywaniu taki efekt powstal. Edit, jak podłacze trenazer przez bluetooth to tak tnie. Jak ogladam innych urzytkownikow bez podlaczonego trenazera to nie tnie. Mozliwe, ze bluetooth zamula.

Ktoś się orientuje, dlaczego CONTROLLABLE nie znajduje?

zwift.jpg

U mnie telefon musi mieć włączone to samo wifi co komputer i wtedy to działa.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Sziva napisał:

U mnie telefon musi mieć włączone to samo wifi co komputer i wtedy to działa.

Jest to samo Wi-Fi,  inaczej by power source nie bylo podswietlone ani kadencja. Nie wiem dlaczego nie dziala kontrola trenazera.

Ogólnie ciezko mocno przekroczyc 30km/h na ostatnim biegu,  a mam w mtb blat 36 zebow. Czy to przez to, ze ten opor nie dziala i malo watow generuje przy pedalowaniu ze slabym oporem ?

Edytowane przez PiotrRockrider
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam ,jak ktoś ma jeszcze problemy z łącznością bluetooth  to ,nie trzeba kupować nadajnika ANT+ .

Wystarczy w menadżerze urządzeń  wyłączyć zarządzanie energią .

Edytowane przez tomasz555