izabela_ky Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Po prawie 10 latach jazdy na szosie przyszła pora na nowy rower. Od maja jestem posiadaczką mojego pierwszego damskiego roweru szosowego. Nie zależało mi koniecznie na tym aby był to rower damski, ani karbonowy, ale trafiła się okazja cenowa, więc czemu nie Póki co specyfikacja fabryczna, pierwszy rower w którym kierownica i siodełko nie poleciały od razu do wymiany ( w przypadku męskich rowerów siodło zawsze było za małe a kierownica za szeroka) . Rozmiar XS przy wzroście 167 cm, wydawał mi się mały, ale po przymiarce okazał się idealny. Podobno Belgowie są niscy stąd taka nietypowa rozmiarówka Osprzęt to głównie Ultegra do której pracy nie mam zastrzeń , chodzi jak zegarek, póki co bezawaryjnie. Co prawda kaseta 11-32 nie jest potrzebna na płaskim mazowszu, ale to element, który i tak kiedyś się zmieni. Koła zwyczajne, aczkolwiek przesiadka na opony 25mm zdecydowanie na plus.Niewiele damskich rowerów mi się podoba, głównie przez dziwaczną geometrię i tragiczne kolory, ale ten spełnia moje oczekiwania. A poza tym najbardziej lubię białe ramy więc zadowolenie 100% Poza średnimi hamulcami ( a może po prostu klocki są marne), nie mam żadnych zastrzeżeń do roweru. Specyfikacja Rama Ridley Liz C Carbon HM/HR UD 24T Waga 7,8 kg Stery FSA 1 1/8 x 1 1/2 zintegrowane Klamkomanetki Shimano Ultegra 6800 2x11s Przerzutka przednia Shimano Ultegra 6800 2s Przerzutka tylna Shimano Ultegra 6800 11s Korba Shimano RS500 50/34 Suport Shimano BB-RS500 Kaseta Shimano 105 5800 11s 11-32 Łańcuch KMC X11 Hamulce: Shimano R561 Koła Fulcrum Racing Evo Opony Continental Ultra Sport II SL 25 mm 1
hanus Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Zdjęcia od zlej strony! Ale rowerek zacny, choć nie widać go po właściwej stronie
Puncu Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Nie boisz się o urwanie przewodu licznika? Wygląda jakby miał się urwać przy mocnym skręcie
Gość Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Fajna maszynka. Zgrabnie wygląda.
izabela_ky Opublikowano 14 Października 2017 Autor Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) ha racja już dodaję zdjęcia z drugiej strony A co do licznika to nic się nie dzieję z przewodem, choć może faktycznie trochę za luźno zamontowany. Edytowane 14 Października 2017 przez izabela_ky 1
Rekomendowane odpowiedzi