Skocz do zawartości

Pedały do 100 zł

Imiol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jak w temacie poszukuje przyzwoitych pedał z możliwością montażu nosków. Nie chciałbym przekraczać kwoty jaką podałem w nazwie  tematu. Jazda dosyć rekreacyjna z odrobina zacięcia jeżeli można tak to ująć. Teren górzysty sporo podjazdów, sporo zjazdów. Głównie las, co za tym idzie - każdy rodzaj nawierzchni jaki można spotkać w lesie. Około 2000 km rocznie. Wycieczki zwykle do 50km. Było by miło nie wymieniać co sezon o ile w tej kwocie jest to możliwe. Dodam, że nie mam żadnego doświadczenia związanego z kupnem pedał i ich ocena dlatego tez zwracam się do was :)

rower mtb przedni amortyzator jeżeli ma znaczenie 

pozdrawiam :)

Edytowane przez Imiol
Opublikowano

ja w tym roku testuje dartmoor candy pro jak na razie złego słowa nie powiem.

Opublikowano

Jak kolega wyżej również mam Dartmoor Candy Pro bodajże od grudnia, zachwalam je bardzo za tą cenę bardzo dobrze trzymają nogę w suchych jak i w mokrych warunkach. 
Jedyny minus (tu już się czepiam :P ) to napis który jest na nich strasznie szybko schodzi ale to tylko wygląd wiec nie ma czym się przejmować :D

• Pomógł 1
Opublikowano

Miałem nie zbyt miłe spotkanie z drzewem i pedały na szczęści nie ucierpiały.

Opublikowano

Może HT PA01A? Przejeździłam na nich cały zeszły sezon i złego słowa powiedzieć nie mogę. Lekkie, stopę trzymają bardzo dobrze, są na łożyskach maszynowych, dają dobre podparcie. Wersji kolorystycznych jest sporo, więc każdy wybierze coś dla siebie.

https://avebmx.pl/czesci/pedaly/Pedaly-HT-PA01A

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel2208 napisał:

Tak, na przyszłość - te pedały Krossa to nic innego jak VP-197, za sporo niższą cenę :) Naniesione jest tylko logo Krossa. 

Dzięki za info. co za chamstwo dodali logo i faktycznie kosztują dwa razy tyle.no niestety za późno ale trochę mi ciśnienie podniosło :(

elektronicznypank
Opublikowano
1 godzinę temu, Jerzy napisał:

Dzięki za info. co za chamstwo dodali logo i faktycznie kosztują dwa razy tyle.no niestety za późno ale trochę mi ciśnienie podniosło :(

Cóż, to częsta praktyka niestety, nie tylko jeśli chodzi o rowery...

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Dnia 17.04.2017 o 19:16, Jerzy napisał:

Dzięki za info

może ktoś się wypowiedzieć na temat trzymania buta w VP-197 ?

Opublikowano

Tak jak koledzy powyzej polece Ci Dartmor Candy Pro. Jezdze juz ze dwa lata, zrobilem z 7tys. km i nic sie zlego nie dzieje. Kilka maratonow przejechalem, pare razy zawadzilem o kamien czy korzen i nadal dzielnie sie trzymaja. Daj im szanse a mysle, ze sie nie zawiedziesz.

Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, bbc napisał:

Tak jak koledzy powyzej polece Ci Dartmor Candy Pro. Jezdze juz ze dwa lata, zrobilem z 7tys. km i nic sie zlego nie dzieje. Kilka maratonow przejechalem, pare razy zawadzilem o kamien czy korzen i nadal dzielnie sie trzymaja. Daj im szanse a mysle, ze sie nie zawiedziesz.

ok, rozpatrzę. Szukam pedałów do roweru MTB, jazda po lesie, ale tez pokręcić się tu i tam. Buty to będą tak zwane adiki trampki etc, w przyszłości planuje SPD... czy takie platformy jak kolega poleca się sprawdzą? tak patrze, że są sporych rozmiarów, w sumie wcześniej nie używałem takich pedałów... i czy np. podjechać gdzieś relaksacyjne się pokręcić czy te pedały są "wygodne"?

Opublikowano

Miałem vp 196, nie polecam, od strony technicznej ok, ale jak przejechałem sobie po nich łydka czy piszczelem to była lipa.

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
ok, rozpatrzę. Szukam pedałów do roweru MTB, jazda po lesie, ale tez pokręcić się tu i tam. Buty to będą tak zwane adiki trampki etc, w przyszłości planuje SPD... czy takie platformy jak kolega poleca się sprawdzą? tak patrze, że są sporych rozmiarów, w sumie wcześniej nie używałem takich pedałów... i czy np. podjechać gdzieś relaksacyjne się pokręcić czy te pedały są "wygodne"?
Są bardzo wygodne. Noga nie drętwieje tak szybko jak w przypadku w/w VP-197 (nawiasem to strasznie śliskie pedały nadające się jedynie do jazdy po bułki - miałem, nie polecam). Dodatkowo takie pedały dają większą kontrolę niż te tradycyjnych rozmiarach. Nie mniej jeśli uważasz że cena jest za wysoka to możesz rozważyć VP-535 lub Author APD-F13.
Opublikowano
4 godziny temu, Michal2008 napisał:

Ja właśnie obecnie użytkuję je w crossie którym poruszam się wycieczkowo i miejsko bo do MTB kupiłem SPD (jakbym szyfrem jakimś gadał). Pedały sprawdzają się wyśmienicie, szczególnie w zimie gdzie na zwykłych, tanich plasticzkach nogi się ślizgają. Myślę, że za niewielką cenę dostajesz całkiem fajnie działające i dobrze wyglądające pedały. A jakby udało Ci się rozwalić ten plastik to za około 30zł kupisz komplet na wymianę.

Opublikowano (edytowane)

te candy pro spoko to chyba mnie namówiliście ze będę szukał czegoś takiego :D chyba ze macie jeszcze inne propozycje? ta platforma rozmiarowo, nie za duża trochę czy do przyzwyczajania?

Edytowane przez Michal2008
Opublikowano

Jest wieksza niz klasyczny pedal, ale ja od poczatku postrzegalem to jako atut a nie wade. Dobrze podpiera noge i nie wystaje poza buty.

Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Od paru miesięcy używam Author APD-F11. Tańsze niż Candy Pro ale solidne platformy. Stopa się trzyma jak przyklejona.

Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

a co powiecie o takich ? czy metalowe piny szybko zniszczą buty? czy lepiej zacząć od candy pro? czy te gianty będą komfortowe gdy trzeba będzie pojeździć trochę rekreacyjnie? te gianty też gabarytowo trochę mniejsze...

https://sportattack.pl/pedaly/1429-pedaly-giant-pinner-lite-platformowe.html

hehe te gianty to VP

http://www.vpcomponents.com/product/vp-227/

juniorskie...

wiec chyba dalej zostają te candy pro chyba ze macie inne pedały godne polecenia i spełniające moje oczekiwania.... w sumie te candy pro to też VP :P

Edytowane przez Michal2008
Opublikowano

dobra zamawiam candy pro myślę ... hehe

Dnia 25.01.2018 o 11:24, bbc napisał:

ze sie nie zawiedziesz.

dzięki za rady, pozdrawiam.