Jankes15 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Przede wszystkim witam wszystkich jako że jest to mój pierwszy post tutaj. Szukam gogli dużych pod które wejdą okulary korekcyjne. Zabrałem syna do Szczyrku na Hip Hopy i widzę, że złapał bakcyla. Co ciekawe na ten pierwszy raz wszystko miał wypożyczone i co ciekawe miał również gogle pod które bez problemu weszły okulary. Ostatnio byliśmy w Czarnej Górze gdzie okazało się że wszystkie gogle są za małe. Szukałem w sklepach, ale niestety ilość gogli jest bardzo ograniczona. W związku z powyższym mam pytanie czy ktoś z Was jeździ w okularach i goglach na nich, a jeśli tak to jaki model macie że oksy się pod nimi mieszczą? Dodam, że syn ma "standardowe" okulary nie że jakieś wielkie bryle;-) z góry dzięki za pomoc!
Otto Opublikowano 4 Września 2024 Opublikowano 4 Września 2024 Chyba bezpieczniejszą opcją będą gogle z wkładką korekcyjną, sprawdź ofertę Tripout Optics. Dorobią też szkła do wkładki korekcyjnej. 1
Kkaaeell Opublikowano 7 Września 2024 Opublikowano 7 Września 2024 Wszytsko zależy od wielkości okularów. Ja mam leatt velocity i pasują idealnie. Mają nawet wycięcia w gabkach na zauszniki 1
terenowiec Opublikowano 14 Grudnia 2025 Opublikowano 14 Grudnia 2025 Dzień dobry, odświeżę temat. Również poszukuję gogli które będę mógł założyć na zwykłe okulary, raczej nieco większe i wejdą pod kask. Wkładki korekcyjne wpinane do okularów nie sprawdziły się - zrobiliśmy i nacięliśmy się. Pry tej wadzie wzroku to niemożliwe. Szkła kontaktowe odpadają również - nie pytajcie dlaczego. Dlatego tylko jakieś gogle. Głównie chodzi o to aby wiatr nie podwiewał i aby pole widzenia nie było zbyt wąskie. Każda propozycja miele widziana. Z góry dziękuję
Rekomendowane odpowiedzi