Skocz do zawartości

Treeking bez amortyzatora

Ammonito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam roweru, który miałby cały osprzęt jak treeking ( błotniki, bagażnik wysoko ustawiona gięta kierownica) ale bez amortyzatora i najlepiej z jakimś napędem 1x9 lub 1x10 o dość dużej kasecie ( minimum 11-42) , jak na razie oglądałem jakieś rowery fitness - specialized sirrus czy trek fx albo dual sport, w których miałbym to wszystko ( w wersjach equipped)  tyle że musiałbym podnieść i wymienić kierownicę. Nawet widziałem taki wynalazek na ulicy, sirrus z przedłużką rury sterowej i kierownicą treekingową, Przymierzałem się też do Bergamot Vites tyle że napęd 3x10 lub 3x9, wiem że coś podobnego robi też Lazaro - Aero V1-V3 czy Folta tyle że wszystkie mają napędy z trzema blatami z przodu. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć, może jakiś producent robi rower którego bym nie musiał przerabiać?   

Opublikowano

Raczej nie znajdziesz takich gotowców. Zresztą typowe trekkingi też mają napędy 3xx. Wymiana kierownicy w fitnessie equipped to chyba najtańsze rozwiązanie. Zresztą wymiana korby 3-rzędowej na 1-rzędową sama w sobie też nie będzie droga ale zapewne pociągnie za sobą konieczność wymiany kasety na taką o większym zakresie a to może spowodować konieczność wymiany przerzutki na taką, która taką kasetę obsłuży. Więc podsumowując, najprościej wymienić kierownicę