woodysurf Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Strzeliła mi już chyba czwarta dętka Decathlon 700x23-32, zawsze przy wentylu od wewnętrznej strony. Opona btwin 700x32, koła btwin, rower Triban 100.Czy to lipna, źle dobrana dętka? Może jakoś trzeba lepiej zabezpieczyć obręcz?Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Greg29 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Kup coś markowego - ja używam albo Schwalbe albo Continental i mi nie pękają. Jedna, którą woziłem chyba ze dwa lata jako zapas, jak złapałem kapcia (z mojej winy, typowy snake) i musiałem ją użyć to okazało się, że ma dziurę przy wentylu. Ale jak mniemam wynikało to z przechowywania - woziłem ją zwiniętą w podsiodłówce, nigdy nie wyjmowałem, nie sprawdzałem a pęknięcie było dokładnie na zagięciu
vdcmike Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Wentyl masz dobrze dokręcony do obręczy? Sprawdź też czy nie ma tam ostrych krawędzi od wewnątrz pod opaską/taśmą na obręczy.
woodysurf Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Wentyle w tych dętkach nie mają gwintów. Oddam nowo kupione i zamawiam Conti plus taśmy dodatkowe.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Greg29 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zamiast dedykowanej taśmy możesz też kupić Gorilla Tape - ludzie bardzo je chwalą
Rekomendowane odpowiedzi