Slawek28 Napisano 11 Październik 2017 Udostępnij Napisano 11 Październik 2017 Witam jestem Sławek Mam taka myśl może już to było ale zastanawiam się czy nakładam już ktoś owijke na grip zamiast gumy na gripie ? Odnośnik do komentarza
Nemrod Napisano 12 Październik 2017 Udostępnij Napisano 12 Październik 2017 Zakładać nie zakładałem ale mam chwyty z owijką: Odnośnik do komentarza
Pociag Napisano 12 Październik 2017 Udostępnij Napisano 12 Październik 2017 Sam Szaj zakładał, chyba działa Odnośnik do komentarza
Slawek28 Napisano 12 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Październik 2017 no to sprawdzimy mam jakieś stare odi zdejmę z nich gumę i dam znać jak wyszło tylko muszę poczekać na owijke bd pewne w poniedziałek Odnośnik do komentarza
Red Napisano 12 Październik 2017 Udostępnij Napisano 12 Październik 2017 Zakładać nie zakładałem ale mam chwyty z owijką: Również posiadam i mam na nich już trzecią owijkę. Założenie owijki na chwyt ma kilka zalet. Po pierwsze, jeśli masz duże dłonie to owijka założona bezpośrednio na kierownicę będzie zbyt cienką warstwą. Po drugie, nie tracimy już dopasowanego gripa przy okazji wymiany klamki czy manetki. Po trzecie, jeśli patent nie chwyci zawsze możesz wymienić chwyt nie zawracając sobie głowy czyszczeniem kierownicy. Odnośnik do komentarza
piotr.solek Napisano 13 Październik 2017 Udostępnij Napisano 13 Październik 2017 (edytowane) Tak, zauważalna poprawa komfortu jazdy zwłaszcza ze zwykłego , twardego gripa. Przy grubszej owijce można modelować sobie uchwyt przez mocniejsze naciągnięcie. Oczywiście trzeba liczyć się z długością. Jedna owijka u mnie wystarczy na trzy uchwyty. U żony zakryłem pordzewiałą kierownicę. Nawet rogi ,rdzą zajęte , udało się zamaskować. Edytowane 13 Październik 2017 przez piotr.solek Odnośnik do komentarza
Andrzej Sawicki Napisano 13 Październik 2017 Udostępnij Napisano 13 Październik 2017 Moje chwyty nie są co prawda tak zrobione, ale założyłem owijkę na środek kierownicy, aby uzyskać dodatkową pozycję dla rąk. Okazało się, że wolę używać rogów, ale bez rogów byłoby to praktyczne. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi