Administrator SzajBajk Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Administrator Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Wrzucam trzy ciekawe szlaki na rower, które koniecznie musicie poznać! Polecam wybrać się tam z rodziną. Poniżej linki do tras na mojej Stravie. Na mapie można kliknąć GPX, by pobrać ślad trasy na swoją nawigację. Ścieżki są nieźle oznaczone, ale zdarza się, że się zagapimy, pędząc przed siebie. Nawigacja zawsze wyratuje w takiej sytuacji. Trasa najłatwiejsza, 13 km - Zajęcznik. Trasa trudniejsza (szlak czarny), wersja krótka, 3,6 km - Czerniawska Kopa. Trasa najtrudniejsza fizycznie (szlak czarny), wersja dłuższa, 13,6 km - Czerniawska Kopa.
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Kudosy poszły, w tym roku będę niestety w innych rejonach.
janex Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Jakiej aplikacji używacie do otwierania pliku gpx i nawigowania?
skonieczny1971 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Ja uważam Runtastic Mountain Bike. Apka nie jest może najlepsza ale u mnie się sprawdza...często jeżdżę po swoich trasach oraz trasach innych (chwilowo tylko w Niemczech). Jeszcze mnie nie zawiodła.... Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 1
dawid1110 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 A jak montujecie smartfona na rowerze? Bo na asfalcie to jeszcze ujzie ale w terenie strach że upadnie
skonieczny1971 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Polecam uchwyty TOPEAK. Jeżeli masz obawy możesz użyć torby na ramę z kieszonką na telefon (nie każdemu się podoba). Jak dobrze pamiętam ROSWHEEL ma coś takiego w ofercie.
suqub Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Polecam uchwyty TOPEAK. Jeżeli masz obawy możesz użyć torby na ramę z kieszonką na telefon (nie każdemu się podoba). Jak dobrze pamiętam ROSWHEEL ma coś takiego w ofercie.Z tego co wiem, Topeak ma tylko uchwyty pod iPhone. Mogę się mylić. Jezeli tak to proszę oświecenia mnie. Jestem na etapie szukania uchwytu i póki co jestem za zakupem produktu firmy ibera.
skonieczny1971 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 2 godziny temu, suqub napisał: Z tego co wiem, Topeak ma tylko uchwyty pod iPhone. Większość opisywana jest jako dla iPhone'a. Jednak widziałem kilka modeli 'uniwersalnych' (RIDECASE, DRYBAG 6). Runtastic też ma fajny uchwyt - trzeba zwrócić jedynie uwagę na wymiary bo nie wszystkie telefony pasują (starsza wersja jest na mniejsze modele, nowsza na nieco większe ale i tak na moją A5 nie pasuje ) - na ebay'u można dostać starszy model już za 10-15€, nowe są niestety dość drogie - około 50€.
Administrator SzajBajk Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Administrator Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Objazd trasy pierwszej: Objazd trasy drugiej:
Merlin Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Dnia 21.04.2017 o 07:12, suqub napisał: Z tego co wiem, Topeak ma tylko uchwyty pod iPhone. Mogę się mylić. Jezeli tak to proszę oświecenia mnie. Jestem na etapie szukania uchwytu i póki co jestem za zakupem produktu firmy ibera. Topeadk ma uniwersalne uchwyty pod nazwą Drybag, osobiście użytkowałem Drybag 5, sprawdził się znakomicie, nawet na ostrych zjazdach. Uchwyty są fajnie montowane, bo blisko mostka (nie odstają zbytnio), a sam telefon jest delikatnie amortyzowany na takim ruchomym dekielku. Niestety musiałem sprzedać bo kupiłem większy telefon, natomiast następny uchwyt to znów będzie topeak (muszę kupić przed wakacjami). Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Merlin
Gość SzoSowiec Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Dnia 10.04.2017 o 14:26, SzajBajk napisał: Wrzucam trzy ciekawe szlaki na rower, które koniecznie musicie poznać! Polecam wybrać się tam z rodziną. Poniżej linki do tras na mojej Stravie. Na mapie można kliknąć GPX, by pobrać ślad trasy na swoją nawigację. Ścieżki są nieźle oznaczone, ale zdarza się, że się zagapimy, pędząc przed siebie. Nawigacja zawsze wyratuje w takiej sytuacji. Trasa najłatwiejsza, 13 km - Zajęcznik. Trasa trudniejsza (szlak czarny), wersja krótka, 3,6 km - Czerniawska Kopa. Trasa najtrudniejsza fizycznie (szlak czarny), wersja dłuższa, 13,6 km - Czerniawska Kopa. Chociaż jestem zagorzałym Szosowcem raz po raz wybieram się na czeską stronę pośmigać w terenie. Polecam !!! Brak roweru w niczym nie przeszkadza, http://www.trek-centrum.cz/?lang=pl , rowery z najwyższej półki, trasy przygotowane na 100% Cały dzień nieprzyzwoicie świetnej zabawy :-)
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Dnia 21.04.2017 o 07:12, suqub napisał: Z tego co wiem, Topeak ma tylko uchwyty pod iPhone. Mogę się mylić. Jezeli tak to proszę oświecenia mnie. Jestem na etapie szukania uchwytu i póki co jestem za zakupem produktu firmy ibera. Topeak robi uchwyty pod różne montowania i telefony. Bez problemu zamontujemy w nich telefony z przekątną ekranu od 4 do 5,5 cala. Używałem kiedyś takiego pokrowca - TOPEAK POKROWIEC SMARTPHONE DRYBAG 5 BLACK (ekrany 4-5"), obecnie używa go dziewczyna i jesteśmy z tego rozwiązania bardzo zadowoleni: https://www.bikeman.pl/torebka-na-telefon-topeak-smartphone-drybag-5-blac,3,17983,11478 Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez Gość
suqub Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Właśnie ten kupie. Dzięki za oświecenie
lukaszko Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Wątpię żeby w niego wszedł telefon ponad 5 cali. Ja do Galaxy S6 kupiłem większą wersję. W niej jest spory luz ale to nie przeszkadza, telefon nie lata w środku.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
skonieczny1971 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeżeli telefon ma około 5'' (i więcej) to lepiej kupić TOPEAK DRYBAG 6'' - wbrew pozorom za dużego luzu nie będzie a tak masz pewność, że będzie pasował (dolicz obudowę - bo ekran z obudową może być większy...). Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez skonieczny1971
EN1209 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to najlepszym MZ rozwiązaniem jest torebka montowana na górnej rurze. Niestety widoczność na fona jest wtedy kiepska (zależna też od tego, pod jakim kątem jest rama). Z torebką nie ma ryzyka, że uchwyt z plasticzku się ułamie pod wpływem drgań, (jest montowana na rzepy), poza tym, przy wywrotce fon jest w dużym stopniu amortyzowany i osłonięty. Ostatnio, na spokojniejsze trasy, testuję taki uchwyt na kierę, by widoczność była lepsza, ale i tak dodatkowo zabezpieczam linką pokrowiec z fonem do kiery. Do nawigacji używam fona z Oruxem na pokładzie Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez EN1209
Gość Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Dnia 22.04.2017 o 10:39, SzajBajk napisał: Objazd trasy pierwszej: Objazd trasy drugiej: Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Gość
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 3 godziny temu, Kufir napisał: Zabieram tam dziewczynę na urodziny Pamiętaj też, że jak Wam znudzi się "jazda po wertepach", to w okolicy masz całe mnóstwo porządnie wyasfaltowanych dróg pomiędzy wioskami na Pogórzu Izerskim o małym natężeniu ruchu samochodowego. W trakcie tej wycieczki (sobota): https://ridewithgps.com/trips/4729783 spotkałem pięć, może sześć samochodów. Polecam zaopatrzyć się w mapę wydawnictwa Plan "Mapa rowerowa. Jelenia Góra i okolice".
Gość Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) k Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 8 Maja 2017 Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Można te filmiki Daniela oglądać non stop ! Edytowane 10 Maja 2017 przez Gość
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Wczoraj pojawiła się informacja o zamknięciu drogi na odcinku przejście graniczne Czerniawa - Nove Mesto. Z powodu remontu Czesi mieli zamknąć drogę do września. Ale nie będzie tak źle: https://www.nj24.pl/article/przejscie-w-czerniawie-nadal-przejezdne Nie doszło do zamknięcia drogowego polsko-czeskiego przejścia granicznego w Czerniawie, co zapowiadano na miniony poniedziałek. Przejście będzie drożne do 15 lipca, a po tym terminie, mimo remontu prowadzonego na drodze do Novego Mesta, przejazd będzie możliwy dzięki objazdom.
Wawrzyniec Wiór Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 W trakcie dzisiejszej wycieczki rowerowej odwiedziłem na chwilę Singltrek Centrum już na stronie naszych południowych sąsiadów w Novym Mescie. Na trasy się nie wypuszczałem, bo to nie moja bajka, ale sama baza sprawia zacne wrażenie: Widziałem nawet odważnego, który pływał w tym jeziorze/stawie zbiorniku wodnym. Dzisiaj tam tłumy ludzi, parking przy głównej drodze (wcale nie mały) zapchany. na równi słychać języki czeski, polski i niemiecki. Wybrać się tam z namiotem lub kamperem w środku tygodnia, kiedy jest mniej ludzi, może być nawet ciekawe
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Jak wyglądają zjazdy na trudniejszych trasach ? Lepiej jechać w SPD czy w normalnych butach ?
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Dzięki za polecenie !!! Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Gość
Gość Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) hh Edytowane 20 Grudnia 2017 przez Gość
Rekomendowane odpowiedzi