orion_pc Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 (edytowane) To moja trzecia opona tej marki (Kenda K184 26x1.75) rozerwana w ten sposób, do tej pory myślałem że to kwestia mojej wagi (98kg) i słabego ciśnienia w oponie najpierw 2.5 bara, później 3.5 i finalnie 4 bary. Ale doradzono mi że to może być kwestia wady obręczy (Rodi Rims Vision alloy6063T6 559 19C), W załączniku zdjęcie opony, co o tym sądzicie? Czy obręcz powoduje takie rozerwanie opony? Przejechałem na niej jakiś 1000 km a założona w marcu tego roku. Wcześniej też taka sama opona nie wytrzymała całego sezonu. Aby lepie uwidocznić na zdjęciu problem, spuściłem z opony powietrze i kawałkiem ją ściągnąłem z obręczy. Usterka sprawia lekkie bicie w tylnym kole i słabo widać na zdjęciu rozejście się opony gdy jest założona. Tak jak teraz widać na zdjęciu jeszcze mi opony nie wybiło w trakcie jazdy. Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez orion_pc
orion_pc Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2024 Szukam lepszej opony w rozmiarze 26" x 1.95 lecz nie mogę znaleźć takiej specjalnie wzmocnionej po bokach. Czy jest ktoś wstanie mi polecić oponę pod moją wagę i w tym rozmiarze koła abym mógł mieć więcej optymizmu, że pojeżdżę na niej kilka sezonów?
Rekomendowane odpowiedzi