szychamarek Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Szukam kierownicy o dużym wzniosie około 85mm - 90mm do Trek X-Caliber 8. Zaznaczę, że przejrzałem już naprawdę sporo, a jeszcze więcej kierownic kupiłem. Kierę Bontrager od razu po zakupie (kwiecień tego roku 2024) zdemontowałem. Pierwsza którą kupiłem to Truvativ na mostek 31,8mm (miał być wznios 50mm okazało się 25mm). Drugą kupiłem XLC o wzniosie 50mm i mocowanie 31,8. Wciąż było za mało. Trzecia kiera to Ergotec Riser 70mm na mostek 31,8mm (jeżdżę nią do teraz ale jest jeszcze za mało). Kolejną kupiłem Dartmoor Swing Hi v.2 o wzniosie 3,5cala na mocowanie 25,4mm (w teorii 89mm), a w rzeczywistości okazała się identyczna jak Ergotec Riser. Niby 89mm ale 1 do 1 taka sama jak Ergotec Riser 70mm (oddałem do sklepu). Ostatnia którą kupiłem to NS Bike district 90mm ale na mocowanie 22,2mm. Okazało się po przyjściu, że to kierownica stalowa (pomimo, że na stronie było napisane aluminium). Pewnie ta byłaby najlepsza ale niestety jest tylko stalowa i cholernie ciężka. Skończyły mi się opcje. Chcę wygodną pozycję jaką mam na starym Treku. Została mi opcja zakupu kierownicy Chemical Octane 77mm (przy starym treku mam Octane Chemical) ale to zysk jedynie 7mm. W praktyce może okazać się taka sama jak Ergotec Riser. Widziałem też kiery Da boom i coś jeszcze czego nie pamiętam ale sygnowane są na 76mm. Znacie jakieś kierownice które miałyby wznios około 85-90mm? Skończyły mi się opcje. Od razu zaznaczam, że wymiana mostka nie wchodzi w rachubę bo mam obecnie 4mostek i ten jest najlepszy z możliwych (też Ergotec). W załączeniu wszystkie moje kierownice. Szczerze to wydałem już na nie ponad tysiąc złotych i kolejne parę stów na mostki. Za moment będzie to 1/3 wartości rowera:)) Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez szychamarek
vdcmike Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Deficytów geometrii rowery nie nadrobisz kierownicą
szychamarek Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2024 A jednak wydaje mi się, że jeszcze 1,5cm wzniosu do tego co mam i będzie idealnie. Dlatego prośba czy ktoś zna taką kierę o wzniosie 85mm - 90mm
vdcmike Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Kup rower miejski gdzie uzyskasz pozycję wyprostowaną nie robiąc z roweru wozu cyrkowego. 1
szychamarek Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2024 Pytanie jest proste. Jeśli nie masz nic merytorycznego do napisania to nie pisz. To nie było pytanie o opinię tylko sprecyzowane. Poza tym leżaki to mam w domu i jak widzę te osoby ryjące twarzą o ziemię to jest dopiero ubaw. Albo jedzie i koniuszkami palców trzyma kierownicę, śmiech na sali. Poza tym ja eksploatuję rower i w takiej pozycji to można szaleć. A na leżaku to sobie szosą jeżdżę. To tyle jeśli chodzi o opinię. Każda inna
Rekomendowane odpowiedzi